Mad og drikke

4 nye spisesteder i København, du skal prøve

- 26/05/2024

Der er både budgetvenlige pastaretter, lækker is og et nyt surdejsbageri på programmet.

I foråret var der fem nye spillere, som trådte ind i restaurationsbranchen og gav deres bud på, hvad København mangler af spisesteder. Særligt den italienske restaurant Graziano på Nørrebro løb med vores opmærksomhed, når det kommer til den gastronomiske scene. Og det med stor berettigelse, alt fra mad til stemning minder os nemlig utvivlsomt om en fortovscafé i Italien.
(Ps. Læs blandt andet, hvad redaktionchef Nikita Hoffmann Andersen vil anbefale at bestille, hvis du tager et smut forbi).

Der er ikke noget at sige til, at København er kendt for sin gastronomiske scene, og at København i den grad bliver reklameret for i serien ‘The Bear’ med Jeremy Allen White (du ved, hvad vi mener, hvis du har set den). Der er nemlig masser af gode bud på restauranter på alt fra Østerbro til Nørrebro og Indre By, hvad end du er ude efter frokost, middag eller morgenmad. Det pibler nemlig frem med nye restauranter, som tilføjes til ‘to visit’-listen i vores noter. Og senest har vi tilføjet fire steder, som åbner over sommeren.

Foto: PR

Aurora is

Du kender måske Københavns Bageri, Alice, Benji og Sneezing Fruits, og seneste skud på stammen fra ‘Earnest Eats’, som er indehaver af de fire, er ismejeriet Aurora is. Aurora er en videreudvikling af Alices isproduktion, og det er hverken spøjse fortolkninger eller sjove smagskombinationer, vi snakker, når det kommer til smagsvarianterne, du kan få hos Aurora. Her går de nemlig op i at servere is med klassiske og rene smage såsom vanilje med ægte korn fra forskellige steder i verden, som kommer i hjemmelavede vafler, smagt til til præcision. Der er ikke et øje tørt.
Adresse: Flaskehalsen 11, 1778 København V
Åbnede 9. maj 2024
Læs mere her.

Foto: PR

Pastaria

Hvad er en artikel om restauranter overhovedet uden en italiener på listen?
Har du været en tur på Kølsters Tolv Haner på Rantzausgade, har du nok også bemærket det lille spisested, som ligger rundt om hjørnet; Blaaregn Taverna, hedder den – eller hed. For tavernaen måtte nemlig dreje nøglen om sidste år, men inden længe bliver de græske gyros skiftet ud med københavner-favoritten; pasta – selvfølgelig økologisk og hjemmelavet. Stedet har gjort det nemt for de vægelsindede, der er nemlig blot tre til fire retter på menuen (inkl. vegetarisk og veganske muligheder), som kommer til at koste fra 100 kr., samt en række snacks.
Bordreservationer gør de sig ikke i, men borde finder du nok af udenfor, hvor du fra den ene side får lækre øl og den anden siden lækker pasta. What’s not to like?
Adresse: Jesper Brochmands Gade 9, 2200 København N
Åbnede 31. maj.
Læs mere her.

Foto: Sommer Canteen

Sommer Canteen

Blot en lille smuttur uden for København, nordpå mod Klampenborg, kan du meget snart besøge café, bageri og deli, Sommer Canteen. Som navnet lyder, søsættes stedet som en sommerting, der har soft launch fra 6. juni til august måned. Det betyder, at stedet endnu er “under udvikling”, altså at der måske stadig kan være ting, der skal ændres, eller færdiggøres, og derfor bliver både åbningstider og menu begrænset til en begyndelse, og ændringer kan derfor forekomme løbende. Men det er vel en del af charmen!
Stedet drives af Jesper Gøtz, som tidligere har haft sin gang hos Noma, 1. th og andre velkendte steder, men nu har han dedikeret sit arbejde til surdejsbagning. Ikke kun for de erfarne, også nybegyndere kan tilmelde sig kurser og andet i forbindelse med det nye sted i Klampenborg. Og hvad er bedre end en cykeltur ud af byen for at prøve Københavns nye surdejsbager?
Adresse: Taarbæk Strandvej 102, Klampenborg, 2930 København
Åbner 6. juni 2024.
Læs mere her.

Alouette

Fra Amager til Indre by. Hvis det er gået din næste forbi, at Michelin-restauranten Alouette i december 2023 lukkede ned på adressen på Amager, så ved du det i hvert fald nu – men det er heldigvis ikke alt, vi har hørt fra dem. Kort før lukningen, havde indehavere Camilla Hansen og Nick Curtin nemlig meldt ud, at de i starten af 2024 ville genåbne det velkendte spisested, blot på en ny adresse i Indre by. Åbningsdatoen bliver 27. juni 2024, og stedet har efter sigende større lokaler og køkken end tidligere, og så bliver der desuden tilføjet en lounge, hvor gæster kan nyde en drink efter middagen. Det er David Thulstrup, som også stod for indretningen af Noma på Refshalevej, der kommer til at stå for indretningen af lokalerne, så mon ikke, vi kan forvente noget godt.
Adresse: Kronprinsessegade
Åbner i 27. juni 2024.
Følg med her.