Mad og drikke

9 gode restauranter, du skal prøve i Indre København

- 25/11/2022

Tag til det Indre København, hvor der venter smørrebrød, frankofile fornemmelser og en cocktail med smag af Københavnerstang.

Udvalget er stort, og det kan være svært at vælge, hvor man skal booke sit næste bord, når man får lyst til få en anden smagsoplevelse end den, man selv kan fremtrylle derhjemme. 

Derfor har vi udvalgt ni restauranter i Indre By, som du kan sætte kurs mod næste gang, du skal male byen rød (og fylde maven) i det kontrastfyldte indre København.

Der er både en nyåbnet vinbar, en favoritrestaurant, der netop er fyldt 10 år, og en fin franskmand, der sender dig direkte til det fornemme Paris på listen – så det eneste du skal tage stilling til er, hvor du skal forkæle dine smagsløg.  

Esmée

Hvis du har spist fint i Paris, så ved du sikkert, at den type restauranter er i en liga, der sjældent ses på vores breddegrader. Men i Geists gamle lokaler på Kongens Nytorv har Esmée formået at indkapsle en ægte forfinet fransk fornemmelse i et lokale, der er skabt til at blive foreviget på Instagram. Hvide duge, mørkegrønne møbler i velour, store citrontræer og fritstående hvide søjler. Det er en fryd for øjet. Maden skuffer heller ikke – hverken på æstetikken eller smagen, hvor franske klassikere med et delikat moderne touch sætter dagsordenen. Du går ikke galt i byen med deres østers, vandbakkelser med comté og trøffel, en muslingerisotto og en ualmindelig fotogen softice til dessert.

Hvor: Kongens Nytorv 8, 1050 København K.

Pluto

Et sted, der bare altid fungerer (både på mad og stemning) er Pluto. Restauranten, der for 10 år siden satte Borgergade på det københavnske verdenskort, har nemlig sit årti til trods formået at holde sig i toppen af den populære københavnske madscene, hvor klassikere som ’hummer dog’, vaffel med mangalica skinke og hummus serveret med uhørt godt surdejsbrød – for ikke at tale om de vanvittige drinks (prøv en Københavnerstang eller Amaretto Sour, tak os senere) – får os til at komme igen og igen og igen. Og hvis ikke udsigten til maden (der er meget delevenlig) er overbevisning nok, så vil stemningen, der er pisket godt op med ’goldies’ fra 1980’erne på anlægget og toilet-decoret (ja!) med afklædte mænd i collage på båsens indre vægge måske det, der skal til, for at du sætter kurs mod en god aften på Pluto.

Hvor: Borgergade 16, 1300 København K.

Levi

Hvis det italienske og japanske køkken fik et barn, og lod det vokse op i København, ville udfaldet blive Restaurant Levi. Æstetikken er i top-international kaliber og maden giver dig det bedste fra Italien (tænk: risotto, ravioli, italienske oste og citrontærte) og Japan (gyoza, wagyu, sashimi og tempura) tilsat vine, der smager som nektar fra himlen. Mændene bag er to garvede herrer fra den københavnske madscene, nemlig Jesper Boelskifte og Peter Trauboth, der har haft fingre med i spillet hos Umami, Mash og Geranium.

Hvor: Øster Farimagsgade 8, 2100 København Ø.

Barabba

Skal du have italiensk mad i indre by, så lad for Guds skyld Barabba stå for den. Michellin-guiden kalder det lille sted på Store Kongensgade for ’shabby chic’ og menuen for traditionel med moderne tvists så som tiramisu med tang. Kontroversielt eller ej, så hælder italieneren dog mest til den traditionelle ende af skalen, og du kan være sikker på at blive mødt med autentisk italiensk hjertevarme og ditto attitude, fyldte vinglas og et køkken, der har åbent til sent efter ægte italienske standarder.

Hvor: Store Kongengade 34, 1264 København K.

Theo

Hvis du savner lidt fra alle byer, så skal din næste madoplevelse indtages på den relativt nyåbnede Theo i Skindergade. Her er både en fast smagsmenu med 7 på forhånd definerede retter (du får både fisk, tatar, stracciatella og om sommeren en Sundae med smag af Københavnerstang) eller du kan vælge selv at gå på opdagelse i menukortet, hvor du finder kokkenes favoritretter fra Norden, Europa og Asien.

Hvor: Skindergade 29, 1159 København K.

Hidden Dim Sum

Alt asiatisk er altid et hit, men hvorfor er det altid thai og sushi, der vinder vores madmæssige valgkamp? Hidden Dim Sum er, som navnet antyder, et oplagt vandingshul for dig, der craver det bedste Kina har at byde på madmæssigt, nemlig Dim Sum. Dim Sum er det kinesiske svar på antipasti med uendelige mængde små retter; fra dumplings til grøntsager dampet i østerssauce, nudler, bao, forårsruller og alt derimellem. Restauranten på Nytorv i Indre By er en hyggelig, intim og uformel spisebar – perfekt til en casual date eller som stedet, hvor du tager god hånd om dine tømmermænd. Dim Sum er nemlig en meget undervurderet tømmermandskur.

Hvor: Nytorv 19, 1450 København K.

Bar Somm’

Er det mere vinen end maden, der trækker, så er det måske en vinbar, du skal søge mod, næste gang du skal ud. Bar Somm’, som ligger i Vendersgade tæt på søerne, er ultra-frankofilt og udvalget af vin er enormt. Men du går heldigvis ikke kun derfra med tørsten slukket, for selvom det er vinen, der er i centrum, så byder kortet også på trøffeltoast, charcutterie, burrata og paté. What’s not to like?

Hvor: Vendersgade 10, 1363 København K.

Sonny

Man kan ikke lave en madguide til Indre By, uden at nævne Sonny. Det, der startede som en kaffebar, er efterhånden blevet ligeså besøg for deres gode hjemmelavede morgen- og frokostretter og det hjemmelavede bagværk, der får os til at drømme søde, søde drømme. Menuen skifter efter sæsonen, men uanset hvad årstiden byder på af råvarer, er du sikker på aldrig at gå skuffet fra den lille biks skråt overfor Københavns Byret.

Hvor: Rådhusstræde 5, 1466 København K.

Læs ogå

9 gode restauranter, du skal prøve på Østerbro