Mad og drikke

Opskrift: Denne suppe er perfekt til overgangen mellem sommer og efterår

- 29/08/2022

Kok Frida Hensel giver sit bud på gode og velsmagende retter, du nemt selv kan lave.

Soupe au pistou – grøn minestronesuppe

Opskriften er til 4 personer

Ingredienser

  • 100 gram tørrede hvide bønner
  • 2 stængler blegselleri
  • 3 fed hvidløg
  • 100 gram kartofler skåret i større tern
  • 1 stort løg i tern
  • 1/2 fennikel
  • 150 gram grønne haricot verts
  • 70 gram lima/hestebønner lagt i blød natten over
  • 3 laurbærblade

Du kan også bruge friske ærter, zuchinni, grønne tomater, asparges og pasta til suppen

Til pesto:

  • 1 bundt basilikum, evt. blandet med andre krydderurter
  • 2 fed hvidløg
  • 40 gram nødder eller kerner
  • 50 gram parmesan
  • Olivenolie
  • Citronsaft
  • Salt
Læs ogå

Opskrift: Kylling med yoghurt, blancheret kål og chilismør

Opskrift

1. Kog dine hvide bønner i vand, så det dækker bønnerne, gerne med løgtoppe, krydderurter, salt og en smule bagepulver, så bønnerne holder lidt struktur.

2. kog limabønnerne i 30 minutter, og tilføj derefter dine hvide bønner. Kog dem begge sammen i yderligere 30 minutter. 

3. Steg hakkede løg, hvidløg og fennikel af i en gryde med olivenolie til de er klare og faldet lidt sammen. 

4. Tilsæt kogte bønner med kogevandet og lad den simre i 10 minutter. 

5. Stød eller blend din pesto med ristede kerner, krydderurter, olivenolie, ost og salt. Smag den godt til, da den skal give din suppe smag og farve. 

6. Servér den simple suppe med pesto i skålen og rør rundt, så du får en klar, grøn suppe. 

Foto: Kavian Borhani
Læs ogå

Opskrift: Tomatsalat med vaniljevinaigrette og kartofler med ajo blanco