Mad og drikke

Opskrift: Kylling med yoghurt, blancheret kål og chilismør

- 01/06/2022

Kok Frida Hensel giver sit bud på gode og velsmagende retter, du nemt selv kan lave.

Kylling med yoghurt, blancheret kål og chilismør

Ingredienser

  • 4 kyllingeoverlår
  • 1 håndfuld rabarber, brombær eller hindbær skåret op eller let most
  • 4 fed hvidløg skåret i tynde skiver
  • 1-2 spsk. sumak
  • Olivenolie, salt og sukker
  • 1/2 spidskålshoved delt op i blade
  • 200g græsk yoghurt – evt drænet i et klæde

Chilismør:

  • 60 gram smør
  • 1 spsk. chiliflager
  • 1 tomat skåret i fine tern eller 1 spsk. tomatpuré
  • 1/2 spsk. sød paprika
  • 1 knivspids kardemomme
  • 1 knivspids kanel
  • Salt
Læs ogå

Opskrift: Stegt fisk med sommergrøntsager og tatarsauce

Opskrift

1. Forbag dine kyllingeoverlår i et fad med olivenolie og salt på 200 grader i 25 minutter.

2. Vend kyllingen med dit valg af enten bær eller rabarber, sumak, hvidløg, olie og sukker og bag videre på 200 grader i 10-15 minutter.  

3. Imens kyllingen er i ovnen, finder du dit smør frem.

4. Brun smør i en lille gryde. Når det er brunet, tilsætter du tomat eller tomatpure, paprika, kardemomme og kanel.

5. Blancher din kål i en gryde med kogende vand og salt. Det tager ikke mere end et øjeblik.

6. Placer yoghurt på et fad med en fordybning. Tilsæt kål og hæld chilismør over retten.

 

Foto: Kavian Borhani
Læs ogå

De 20 bedste restauranter i København