Du finder alt fra klassisk bagværk og lækre desserter til nye fortolkninger, der vil være den perfekte start på dagen
I det gamle posthus ved København Hovedbanegård har du siden 2020 kunne træde ind på det store luksushotel Villa Copenhagen, hvor du som gæst ikke bare har kunnet dvæle i den opvarmede pool, men også gå ombord i lækre cocktails og smagfulde retter.
Nu skruer hotellet endnu mere om for deres udvalg af mad, når Rug Bakery slår dørene op for en ny version af deres bageri, der er rykket op på gadeplan efter at have haft til huse i hotellets rummelige kælder siden åbningen for tre år siden.
Her har de fået større lokaler i de smukke, gamle omgivelser og flere lækre ting på menuen.
Bageriet, der ligger med indgang fra Tietgengade lige akkurat overfor perrontrapperne på hovedbanen, byder ikke bare – som sædvanlig – på klassisk bagværk og morgenmad som surdejsboller med ost og friske croissanter, men også større brunchretter og desserter, der er perfekt til en weekendbrunch lidt ud over det sædvanlige.
Du kan for eksempel sætte tænderne i en croque madame med løbende æggeblomme og ostesauce, eller smage bageriets sprøde og saftige foccacia, der enten fås i en version med løg eller med tomatpassata og cremet stracciatella.
Er du mere til de klassiske morgenmadsretter, finder du blandt andet også havregrød på menukortet, men det er for alvor wienerbrød som croissanter og spandauere samt sprøde morgenmadsboller og luftigt brød, som bageriet gør sig særligt godt i.
Det er ikke underligt med den tidligere Noma-kok, Gonzalo Guarda, i spidsen for bageriets køkken, der også har introduceret en saltet version af wienersneglen. Hvor den normalt kommer med kanel eller kardemomme, fås den hos Rug med spinat. Og kombination af den smørfyldte wienerdej og den friske spinat er overraskende afhængighedskabende.
Adresse:
Rug Bakery
Tietgensgade 39
1704 København