Restauranten er nu listet side om side med restauranterne Alchemist, Kadeau og Geranium.
To oplevelser fra min forgange uge satte mit forhold til den københavnske madscene for alvor på prøve; mit ikke-vellykkede forsøg på at få et bord lørdag aften til middag samt mit mindst lige så ikke-vellykkede forsøg på at få et bord til morgenmad søndag formiddag.
Jeg kunne jo et eller andet have sagt mig selv, at begge dele var et dødt løb med så kort varsel. Den (forståelige) hype, der eksisterer omkring den gastronomiske scene i København, som gør vores hovedstad populær blandt lokale og gør den konkurrencedygtig i et internationalt perspektiv gør det nemlig ikke nemt for de, der ikke tænker længere end en dag ud i fremtiden (host, undertegnede).
Mandag, da jeg så atter sad foran indbakken, tikkede en mail ind om, at endnu en københavnsk restaurant nu kan være med i kategorien, hvor også Alchemist, Geranium og Kadeau befinder sig – og det bekræftede mig jo blot i, at København bare er en højborg for gastronomi.
Forleden blev Restaurant Alouette på Kronprinsessegade i Indre By i København indehavere af både awarden for “Årets bedste ret med gris” og som “Årets bæredygtige”, da den præstigefyldte White Guide Gala, hvor restauranter fra hele Danmark kan nomineres, løb af stablen – og – måske størst af alt – så kan Alouette nu også brøste sig af at være rangeret blandt de ovenstående, ikoniske spisesteder i kategorien ‘Global mesterklasse’, som er den ypperste klasse i White Guiden.
Vi fik mulighed for at snakke med Chef og medejer Nick Curtin om, hvordan Alouette adskiller sig fra alle de andre lækre spisesteder i København.
“En kommentar, vi ofte hører fra gæster, er, at det, der føles særligt ved Alouette, er stemningen i rummet. Ikke kun æstetikken, atmosfæren eller servicen men sjælen i stedet. Personalet griner sammen, byder gæster velkommen, som om de var gamle venner. Det er et sted, hvor man kan få en fine dining-oplevelse, helt fri for at fremstå på en bestemt måde”
Og hvordan med retten, I har vundet “Årets bedste ret” for?
“Vi plejer at sige, at vores job som kokke er at være linsen, gennem hvem et udsøgt produkt skabes. Vores svinekødsret er et perfekt eksempel på dette; den er inspireret af Paul og Carla, deres gård på Hindsholm og de utrolige grise, de opdrætter. De tager sig så godt af dem og giver dem et utroligt liv – og det kan ses. Vi ville skabe en hyldest til deres arbejde, lade svinekødet være i fokus og bruge vores energi på at få enhver smag og tekstur til at præstere sit absolut bedste. Vores gæster elsker denne ret, fordi de virkelig kan smage kvaliteten af svinekødet, den omsorg der er lagt i det, og vores rolle som forvaltere af landmandens arbejde.”
Du kan læse mere om Alouette og booke bord på deres hjemmeside her.