Bolig

På besøg hos… Karen Maj fra Another Ballroom

- 22/01/2015

For Karen Maj Kornum, indehaver af designgalleriet Another Ballroom, er det unikke afgørende for den personlige og lidt skæve stil, der kendetegner både hendes firma og den store herskabslejlighed på Frederiksberg, som hun deler med sin mand Aske og børnene Nimbus, Tallulah, Billie og Magnus.

Tekst: Mille Collin Flaherty // Foto: Line Thit Klein 

”Det er rart at være ude hos andre, men så vil vi også gerne hjem.”

Karen Maj Kornum og hendes familie føler sig i høj grad hjemme i deres lejlighed på Frederiksberg. Hun elsker lyset, og at hun kan høre mylderet af mennesker fra gaden, uden at her støjer, og når man kigger ud af samtlige vinduer, fanger øjet noget grønt.

Læs også: Se danske Gubis nyeste designs

For et par år siden startede hun designgalleriet Another Ballroom, hvor blandt andet hendes egen lejlighed bruges som showroom.

”Konceptet er helt grundliggende unika-design – som f.eks. originale berbertæpper, hvor ikke to er ens. Og man er altid velkommen til at komme herhjem og se produkterne,” fortæller hun.

Interessen for indretning og design har hun ikke fra fremmede.

 ”Jeg er vokset op i et hjem, hvor der var fokus på det æstetiske og den stemning, man skaber med de ting, man vælger at omgive sig med. Vi var meget sammen som familie, hvilket helt klart hænger sammen med de rammer, mine forældre skabte”.  

Læs også: På besøg hos… Stephanie Laraignou Blom

Barndomshjemmet var fuldt af skulpturer og dekorationer og kunstværker – ting med personlighed snarere end konkret værdi, og interessen for at skabe rum har Karen Maj taget med sig.

 ”Jeg kan godt lide balancen mellem at få rummene til at indeholde det æstetiske, der giver ro og velvære, samtidig med at det skal være funktionelt. Det må også gerne være lidt modigt, for det er så nemt at holde sig til sort, hvid og grå. Jeg insisterer lidt på, at der skal være noget, der stikker ud. ”