Bolig

Kom indenfor hos Rebecca Vera Stahnke

- 07/02/2020

Personlig stil er mere end bare dit look. Alt, hvad du omgiver dig med – fra beauty til bøger – viser, hvem du er. Og for Rebecca Vera Stahnke er den røde tråd preloved fund med masser af farver, fest og finurlighed.

Rebecca Vera Stahnke er 31 år og bor på Vesterbro i København. Hun er grundlægger af og direktør for vintage-universet Veras, hvor du både kan sælge og købe tøj samt være en del af deres byttekoncept, hvor du kan bytte dit eget tøj til noget andet via et pointsystem. Et bevidst bæredygtigt valg, så ’køb og smid ud’-kulturen bliver mere til en ’byt, brug og giv igen’-tankegang. I 2016 åbnede den første butik og webshop i København, og i 2018 fulgte butikken i Odense trop. Tre til fire søndage om måneden afholdes Vera Market i både København og Odense, hvor man selv kan leje en stand med tøjstativ, bord og bøjler.

Kom med indenfor hos Rebecca og bliv endnu klogere på både hende og hendes hjem. 

Rebecca Vera Stahnkes indretning udtrykker i den grad, hvem hun er som person: en farverig cirkusprinsesse, som er flyttet ind i Villa Villekulla – hun har endda også flere billeder hængende med Pippi Langstrømpe – og så er der dimser på hver eneste ledig bordplads eller hylde.

”Jeg er en genbrugsdame, og mit hjem afspejler ufattelig mange minder og ting, som jeg har oplevet gennem livet.”

Rebecca er med egne ord handlingsorienteret, og lige så snart hun får en idé, skal den realiseres lige nu og her, derfor besluttede hun sig for to år siden for at male alle rummene i lejligheden i forskellige farver.

”Jeg ville gerne have nogle farver, så køkkenet er grønt, entreen er lyserød, spisestuen er blå, og tv-stuen er gul. Jeg føler mig mest tryg og rolig i kaotiske rum. Der er mange, som synes, at her er for mange nipsting, men det giver mig bare en hjemmefølelse. Så kan det godt være, at væggene ikke er malet perfekt, og der er lidt støvet i hjørnerne, men det giver mig en følelse af, at her kan man være; der er plads til at feste og danse på bordene. For det er et hjem, der må bruges.”

Læs også: Kom indenfor hos Malene Birger

Det med dans og fest er noget, Rebecca altid har holdt meget af. Hun er især vild med at holde julefrokoster og fødselsdage, hvor hun går all-in.

”Jeg siger hvert år, at der ikke skal gøres det store, men det betyder bare så meget for en fest, når værtskabet spiller. Jeg har altid styr på musikken – og den skal være høj og kunne høres i hele lejligheden. Jeg låner derfor en soundbox, og så sørger jeg for at have lavet noget hjemmelavet mad, i stedet for chips og saltstænger… Og så pynter jeg altid op med lanterner på altanen, guirlander i guld og sølv og diskolys, som jeg har arvet af min far.”

Så hvad er den bedste cocktail til en god fest i cirkusprinsessens hjem?

”Den skal omfavne alle, uanset om man vil sidde i hjørnet med et stort glas vin og snakke eller er den, der på godt teenagesprog vil snave på dansegulvet.”

Ja, som sagt, alt er tilladt hjemme hos Rebecca.