Kok Frida Hensel giver sit bud på gode og velsmagende retter, du nemt selv kan lave.
Østers er som udgangspunkt bedst i måneder, der slutter på bogstavet ’r’, hvilket vil sige fra september til februar. Der er derfor god tid til at forsøge sig med østers i de kolde måneder – og i øvrigt også mange fremragende anledninger til at spise dem.
Variér garnituren på dine østers, så det er enten friskt eller frugtigt, såsom æble, friske bær, agurk, eller med krydderurter.
Østers med 3 slags garniture
Østersfad til 2-3 personer
Ingredienser
- 6 stk. østers
Garniture til østers 1:
- 1 grape skåret i fileter
- Rød tørret chilipeber
Garniture til østers 2:
- En stump agurk skåret i små tern
- 1 jalapeno eller grøn chili skåret i små tern
- Evt. en smule tabasco
Garniture til østers 3:
- En stump rabarber skåret i små tern
- 1 skalotteløg skåret i små tern
- 1 spsk. æbleeddike
1. Opskriften på et østersfad er ikke noget, der tager timer at lave i køkkenet. Du skal starte med at åbne dine østers og tjekke, om de er friske ved at dufte godt til dem.
2. Skær din garniture til de forskellige østers – gør dig gerne umage med udskæringen.
3. Placér dem på et fad med is, så de holder sig godt kolde, sammen med garniture og både af citron.
Du kan se, hvordan du laver opskriften her: