Chia risifrutti med jordbær er måske en dessert, der mest af alt hører sommeren til. Dog fungerer desserten uanset sæson - for hvad er bedre, end at blive mindet på den danske sommer uanset sæson? Få blogger- og kogebogsforfatter Julie Bruuns himmelske opskrift lige her.
Madblogger og kogebogsforfatter, Julie Bruun, forstår bare at gøre enhver dessert lidt mere lækker.
Her forkæler hun os med en herlig opskrift på en himmelsk (og sund!) chia risifrutti med jordbær, perfekt til brunch eller som lille dessert. Du får hele opskriften her.
Læs også: 9 gode grunde til at spise rødbeder
Det skal du bruge:
– 2 spsk chiafrø
– 1,5 dl. vand
– 3 dl skyr
– 1/2 tsk vaniljepulver
– 1 spsk agavesirup
– Evt. 1 spsk vaniljeproteinpulver (kan undlades, men giver en dejlig sødme og vaniljesmag)
– 10 frosne jordbær
Sådan gør du:
– Kom chiafrø og vand i en beholder og lad det stå i køleskabet i nogle timer. Sæt det eventuelt over aftenen inden, du skal bruge det.
– Næste morgen er konsistensen meget gele-agtig, og så blandes det op med de resterende ingredienser.
– Kom kogt vand over de frosne jordbær og mos dem, når de er tøet op.
– Kom efterfølgende jordbærmosen i bunden af et glas.
– Derefter kommes chia grøden ved.
– Top herligheden med lidt kokoschips, chokoladenips og et frisk jordbær, eller hvad du nu har lyst til at pynte med.
Læs også: Opskrift på chia grød med kompot af mango og passionsfrugt
Og så er der vist bare tilbage at sige velbekomme!
Her i galleriet giver vi dig nogle af Julie Bruuns allerbedste opskrifter på lækre og sunde desserter.
Psst… Brug pilene i galleriet eller ‘swipe’ dig igennem.