Når kalenderen viser påske, skal der kræses lidt ekstra om de sunde desserter. Til anledningen forkæler madblogger og kogebogsforfatter, Julie Bruun, med (næsten!) sunde påskeæg til den fine højtid. Få hele opskriften her.
I anledningen af påsken forkæler madblogger og kogebogsforfatter, Julie Bruun, med en opskrift på sunde og lækre mocca-påskeæg med dadler. Vi kan allerede ikke vente med, at sætte disse sunde påskeæg på påskebordet.
Her får du hele opskriften, der vel at mærke er helt uden mel, sukker og smør. Så du kan sagtens invitere familien til påskefrokost og byde dem på lidt til den søde tand!
Prøv også: Luksus-påskeæg fra summerbird
Det skal du bruge:
– 15 dadler (gerne tørrede)
– 2 spsk bagekakao
– 1 tsk sødende (flydende)
– 1 knsp salt
– 2 store spsk peanutbutter
– 1 stor tsk kaffepulver opløst i 3-4 spsk vand
– 50 g mandler
– Mørk chokolade (80%) til overtræk
Sådan gør du:
– Hak dadler og mandler fint sammen (brug eventuelt en minihakker).
– Kom de resterende ingredienser (minus den mørke chokolade), dadler og mandler i en blender og kør massen godt rundt. Prøv dig frem med vandet, gerne så lidt som muligt. Men kan blenderen ikke tage det, så tilføj lidt ekstra.
– Form massen til små brød eller æg (massen er meget fedtet, så det er med at vaske hænder lidt ind i mellem – det gør det lidt nemmere at forme).
– Stil dem på køl eller frys.
– Smelt en passende mænge mørk chokolade over et vandbad.
– Betræk de små æg med chokoladen og drys evt. med lidt frysetørret hindbær.
Læs også: Dagens sunde tip: Sund og slankende skyr/yoghurt
.. Og wupti! Så er du klar til at servere den bedste (og sunde!) påskedelikatesse for hele familien! Velbekomme.
Vi har samlet et par billeder af Julie Bruuns lækre påskeæg i galleriet. Brug pilene eller ‘swipe’ dig igennem.