Sundhed

Model Ingrid Munch: Aldrig mere streng diæt

- 10/06/2009

Da Ingrid Munch var yngre, led hun frivilligt såvel sociale som kostmæssige afsavn for at holde nogle bestemte modelmål. De krav vil hun ikke længere underlægge sig og lever mere lystbetonet

Ingrid Munch
Model
21 år

Langt hår, store blå øjne og 186 centimeter er efterspurgt model-dna, ikke mindst under Copenhagen Fashionweek. Men bookerne, modedesignerne og showarrangørerne må tage hende som hun er, for hun nægter at forsage venindehygge og fester bare for at holde nogle helt bestemte kropsmål.

3 gode råd

• Alle er forskellige, og du skal acceptere din krop, som den er
• Gør det, der gør dig glad i sindet, for så følger resten med
• Gå op i sundhed og motion på grund af det velvære, der følger med – ikke på grund af andres krop eller andres krav

Hvordan holder du balancen mellem krop og job?
Mens jeg gik i gymnasiet, satsede jeg stort på modelkarrieren, og måtte leve under strenge diæter og dyrke masser af motion for at holde modelmålene 90- 60-90, der er beregnet til piger på 175 centimeter. Altså kun salat og grøntsager, intet brød, passe på med alkohol og så ellers spinning eller løb fire-fem gange om ugen. Socialt var det hårdt ikke at kunne gå i byen eller bare hænge ud i samme grad som mine kammerater. I dag har jeg en god balance, hvor det sociale liv, veninderne og studiet godt må fylde, og derfor må de, der booker mig, tage mig som jeg er, altså som mere naturlig. Jeg vil ikke leve sådan igen, som jeg gjorde, da jeg var yngre.

Hvad er din værste oplevelse med kroppen?
I en mindre by i Japan, hvor jeg var på en opgave som model, stod folk og pegede på mig, og en flok små piger begyndte at grine ad mig, simpelthen fordi jeg var så høj. Jeg ved godt, det ikke var ondt ment, men det var meget ubehageligt. Selvom jeg i dag er glad for min højde, tager jeg stadig ikke lige 12 centimeter hæl på, for jeg bryder mig ikke om at være så meget højere, selvom der faktisk også er fordele ved det: Folk husker mig, fordi jeg skiller mig ud.

Hvordan passer du på din krop?
Jeg spiller fodbold og løber, jeg spiser almindeligt varieret, men med vægt på sundhed og velvære frem for kalorier. Ikke for meget fastfood, gerne gode salater og ja, jeg drikker kaffe hver morgen. Jeg overdriver aldrig, men lever mit liv lystbetonet, for jeg kan ikke skemalægge kost og motion.

Hvordan er det at være et kropsligt ideal?
Hvis jeg ER et forbillede, så er jeg glad for, at jeg er naturlig og lever naturligt og almindeligt. Det forpligter, at unge piger måske ser op til mig, og derfor vil jeg gerne gå forrest, når det handler om at passe på sin hud og bruge solcreme, ved at skrive om det på min blog Anywho.dk Jeg skal også være ambassadør for Hjerteforeningen som deres yngste nogensinde, for at formidle tanker om forebyggelse via kost og motion.


Er slankt altid sundt?

Tracy Andersons 10 bedste træningsråd

Sundhed er dit eget ansvar