Makeup

Interview: Cher om makeup, udfordringer og samarbejdet med Mac

- 20/01/2022

Den legendariske sangerinde Cher er aktuel med et samarbejde med makeupgiganten Mac.

Det amerikanske makeupbrand Mac har massevis af kreative samarbejder bag sig, og netop nu er de aktuelle med et, der sætter fokus på at takke ja til udfordringer. Ikke mindst hvad holdbarhed af makeup angår. Så under hastagget #macchallengeaccepted opfordrer Mac til, at du sætter dine favorit Mac-produkter på prøve. Selv har de bl.a. bedt en faldskærmsudspringer i frit fald teste deres læbestift, men mindre kan nok også gøre det. 

Læs ogå

Skønhedsredaktionen: 5 produkter, du skal gå efter i januar

Ansigterne til kampagnen, der netop er skudt i gang, er ingen ringere end rapperen Saweetie og sangerinden Cher. Og i den forbindelse har netop Cher sat et par ord på udfordringer, risici og ja, Mac …

Hvorfor takkede du ja til dette samarbejde?
”Fordi vi har flirtet med hinanden i omkring 25 år, men først nu er vi blevet gift. Jeg er så glad for at lave noget med Mac. Noget der ikke blot omhandlede et produkt.”

Hvad er den største udfordring, du har takket ja til?
”Det hele! Alt har været en udfordring og jeg har takket ja til det. Jeg har fejlet mange gange, og jeg er lykkedes mange gange. Men livet er en udfordring!”

Du har haft mange forskellige frisurer og makeuplooks gennem årene. Hvordan opmuntrer du andre til at løbe risici? 
”Livet handler om at løbe risici, ikke de sindssyge af slagsen, men dem, der får dig til at vokse som person … som ikke at tage ordet ’nej’ for gode varer. Makeup er en kunstform. Nogle gange må du løbe en risiko og se fjollet ud og vente på at andre følger med. Kunst handler ikke om at være enige, det handler om individualitet. Da jeg var ung og udtrykte mig selv, grinede folk. I dag for jeg nærmest medaljer for de ting, folk plejede at grine af.”

Hvad er dit favorit Mac-produkt og hvorfor?
”Et jeg ikke klarer mig uden, er en samling af Mac-øjenskygger, jeg har. Jeg elsker farverne og teksturerne. Jeg har prøvet så mange brands, men Macs har en særlig kvalitet og tekstur, som jeg elsker. Jeg har sammensat min egen palet ved at splitte en palet ad og samle en ny med syv forskellige øjenskygger.”

Kan du huske første gang, du brugte et Mac-produkt? Og hvad er dit bedste minde?
”Jeg kan huske, første gang jeg så bogstaverne MAC. Jeg gik ind midt i butikken og tænkte, det her er som en slikbutik bare med makeup, og jeg var i butikken i timevis. Jeg kiggede på hver eneste læbestift, øjenskygge, blush og pudder. Jeg ville have det hele! ”Jeg har lagt min makeup selv, det meste af mit liv. Første gang, jeg lod en anden gøre det var i en Mac-butik. Jeg gik derind med min svoger. Jeg havde aldrig før spurgt en fremmed om at lægge makeup på mig, men jeg spurgte makeupartisten i butikken. Til at starte med sagde hun nej, for hun syntes ikke, hun var trænet nok, men jeg bad hende gøre det alligevel. Hun lagde min makeup, og jeg sagde til hende: ”Jeg er på en måde ret træt af selv at lægge makeup, vil du rejse med mig rundt?”. Hun måtte lige samle sig, men sagde så ja. Og hun lægger stadig min makeup.”