Makeup

ELLE beautyprofil: Christy Turlington

- 20/03/2015

Amerikanske Christy Turlington er indbegrebet af ultimativ skønhed, men er ikke den typiske supermodel, der oftest forbindes med dårlig attitude og urimelige krav. Slet ikke. Mød den smukke model, der kan og er meget, meget mere end blot et kønt ansigt ...

Hun var i 1980’erne og 90’erne kendt som supermodellen med det mest symmetriske ansigt. Men at have prydet mere end 500 magasinforsider og været model for de mest prestigefyldte luksusmærker har ikke givet 46-årige Christy Turlington grund nok til at hvile på laurbærrene eller – supermodeletiketten tro – blot gifte sig med en rockstjerne. Nej, hun har ikke bare altid opført sig ordentligt, støttet værdige sager og dyrket yoga i godt 25 år, Christy Turlington har også opnået at producere to film, skrive en bog, starte den succesfulde ayurvediske hudplejelinje Sundãri, lancere yogatøjlinjen Nuala og få en bachelorgrad i religion og Østens filosofi, ligesom hun senest er ved at tage en kandidatgrad i folkesundhed. Derudover har hun grundlagt den yderst succesfulde velgørenhedsorganisation Every Mother Counts. 

Læs også: Bedste ansigtsolie – stor bedst i test med fugtgivende favoritter

Tilbage i 1991 skrev hun kontrakt med Maybelline. På daværende tidspunkt var det efter sigende den hidtil største makeupkontrakt, og hun har været ansigt og talsperson for det kendte newyorker-makeupbrand lige siden. Maybelline, der fylder 100 år i år, har udelukkende topmodeller som talspersoner – dog ingen med helt samme ikoniske status som den guddommelige Christy Turlington. Læs interviewet med supermodellen og bliv lidt klogere på hendes karriere og arbejde…

Læs også: Få skønhedslooket: Let’s get glam!

Hvorfor er du et godt match med Maybelline?  Jeg blev ansigt og talskvinde for Maybelline i 1991 – så det er allerede over 20 år siden! Jeg boede i New York på det tidspunkt og elskede alt ved byen, så det føltes naturligt at arbejde for et brand, hvor New York er en stor del af dna’et. På det tidspunkt var sloganet ’Maybe she’s born with it, maybe it’s Maybelline’ helt nyt – så jeg føler, at jeg var med til at forme det, sætningen repræsenterer.

Hvorfor har du arbeJdet for Maybelline i så mange år?  Jeg er meget privilegeret, for jeg har aldrig manglet arbejde. Det, jeg mangler, er tid. Derfor ville jeg også kun arbejde med brands, hvis værdier stemmer overens med mine egne. Maybelline-kvinden er selvstændig, samtidig med at hun er en kvinde, der vil have det sjovt. Dét kan jeg identificere mig med. Og så elsker jeg holdet bag Maybelline – når vi er på job sammen, arbejder jeg med mine venner.

Hvad er dit forhold tiL New York?  New York er mit hjem. Jeg rejser meget med mit arbejde, men New York er det sted, hvor jeg føler, at jeg kommer hjem. Jeg elsker det eklektiske miks af mennesker, jeg elsker, at byen giver mulighed for anonymitet, og så elsker jeg, at byen altid rummer muligheden for at opleve noget nyt og overraskende.

Hvordan har du formået at blive på toppen?  En karriere kan vare længere, end man regner med. Jeg har altid haft langvarige arbejdsrelationer, og det værdsætter jeg meget. Jeg har også sørget for altid at arbejde med projekter, jeg brænder for. Derfor har jeg startet velgørenhedsorganisationen Every Mother Counts. Jeg havde selv en dårlig fødselsoplevelse for 10 år siden, men fordi jeg fik den rigtige hjælp, blev den aldrig livstruende. Med Every Mother Counts forsøger jeg at hjælpe mødre, der ikke er lige så privilegerede som mig. Maybelline støtter også op om organisationen, og vi laver blandt andet et større event i USA omkring mors dag (10. maj) og lanceringen af ’Lash Sensational Mascara’ … 

Læs også: Få Kirstin Liljegrens bedste skønhedstip

I galleriet kan du få et gensyn med nogle af Christys store øjeblikke som forsidemodel på både ELLE og Vogue og se hvilke beautyprodukter, hun ikke kan undvære. Få også et lille indblik i hendes arbejde for Every Mother Counts. 

Psst… Brug pilene i galleriet eller ‘swipe’ dig igennem.