Makeup

‘Boyfriend blush’-trenden har overtaget TikTok, og den beviser, at vi skal lægge vores blush på en helt ny måde

- 23/05/2024

Ud fra navnet på trenden, kan du måske allerede regne ud, hvad den handler om.

Du kender måske den irriterende rødme, der kan blusse op på en date eller under en forelskelse, som altid kommer på et ubelejligt tidspunkt, og som du derfor forsøger at skjule. Men det lader til, at vi faktisk skal begynde at embrace denne rødmen, som endda har lagt navn til en helt ny trend; ‘Boyfriend blush’.

Vi har ofte fået af vide, at vi skal lægge blush højt på kindbenet, samt at vi skal være forsigtige med at lægge blushen for langt ned ad kinden. Det ser dog ud til, at disse tider for en stund er ovre, for med over 64 millioner views på “Boyfriend blush makeup” på TikTok viser boyfriend blush-trenden nemlig en helt ny måde at lægge sin blush – og den stritter fuldkommen imod den “traditionelle” måde, vi har været vant til at lægge den.

Foto: Imaxtree

Boyfriend-style blush hos Chanel SS24 Ready-to-wear.

Hvad er Boyfriend blush?

Kort og godt dækker boyfriend blush-trenden over en metode at lægge sin blush, som sender referencer til den naturlige “blush”, vores hud (på blandt andet kinderne) automatisk fremelsker, når blodgennemstrømningen forøges i forbindelse med blandt andet emotionelle reaktioner – hvad vi bedre kender som rødmen eller følelsen af at blushe. Med andre ord, den rosa favre, vores kinder ofte får, når vi er forlegne, usikre, når vi har været fysisk aktive eller via andre lignende reaktioner.

Med den traditionelle måde at lægge blush, kan det være svært at lægge den rette mængde, og hvis du overdo’er det, kan det hurtigt se meget unaturligt ud. Med boyfriend blush-trenden er det selvfølelig stadig supervigtigt ikke at være for gavmild med din blush, men hvis det sker, kan det i højere grad imitere en naturligt forekommet rødmen i huden, eftersom boyfriend blush-trenden netop lægges det sted på kinden, vi automatisk rødmer.

Hvordan lægger jeg Boyfriend blush?

Modsat den traditionelle måde at lægge blush, er pointen med boyfriend blush, at du lægger din blush lidt længere ned mod mundvigerne, nærmest midt på kinden, og altså ikke lige så højt oppe ved hårgrænsen, som mange ellers længe har gjort.

For at understrege det naturlige look, kan du med fordel vælge en blush, der ikke indeholder for meget glimmer. Desuden skal din blush også arbejdes godt ud på huden, så den ikke virker for placeret og rund.

Tag eventuelt et kig på Hailey Bieber, der har blåstemplet trenden ved adskillige gange at dele billeder på sin Instagram, hvor hun har lagt blushen med produkter fra hendes eget beauty brand Rhode, hvilket giver hende fine æblekinder.

Trenden var ligeledes godt repræsenteret på kinderne af flere gæster under årets Met Gala heriblandt på Gigi Hadid.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid)

Boyfriend blushen giver altså et friskt, sødt og sundt look, og efter alt at dømme, ser det ud til, at den med god sandsynlighed bliver sommerens store makeup-trend. Du kan selv finde den blush, som passer bedst til din hud, her, så du kan komme igang.