Trends

Har du hørt om ‘Mermaidcore’? Alt tyder på, at det bliver den næste store tendens efter ‘Barbiecore’

- 04/01/2023

Hvor barbiefeberen rasede gennem stort set hele 2022, kan den meget vel blive afløst af en anden tendens, som også kommer i kølvandet på populære, popkulturelle fænomener.

Nogle af sidste års største tendenser bød på alt fra Valentino-pink til sensuelle, sorte items, men særligt én tendens var svær at overse. Nemlig Barbiecore-tendensen, som flere kendte stjerner og stilikoner beviste gang på gang.

Og selvom den hyperfeminine Barbie-tendens har sat sig godt fast, så kan den meget vel blive overtaget af en anden stor trend i løbet af 2023, der tager afsæt i et noget mere vandet udgangspunkt.

Med 22,4 millioner visninger har hashtagget #Mermaidcore nemlig bidt sig godt fast i TikTok, hvor lignende hashtags som #mermaidcoreaesthetic, #mermaidhair og #mermaidstyledresses tyder på, at den oceaniske tendens kun er sin i sin spæde start og kommer til at dominere meget mere af både moden og makeuppen i 2023. 

Foto: IMAXtree

Blumarine spring/summer 2023.

Men hvad er ‘Mermaidcore’?

Selvom navnet antyder, at det her drejer sig om havfruer, betyder det ikke, at du skal til at finde en havfruehale og baske rundt i vandet. Det er derimod alt det, du forbinder med undervandskreaturer- og miljøer, du kan bruge til inspiration. 

Tænk masser af perler og perlemor, chancerende pailletter, elegante silhuetter, wet look-hår, fersk og frisk hud, som var du lige trådt op ad vandet en sommerdag, print og mønstre med alt fra søstjerner og muslingeskaller til farver som turkis, violette toner, dybhavsblå, koral og friske nuancer.

Foto: Getty Images

Julia Fox i det ultimative havfrue-look i september sidste år.

Også på catwalken har tendensen gjort sig bemærket, hvor brands som Versace og Iris Van Herpen allerede i 2020 viste looks, der tydeligt var inspireret af både havet og de væsner, der lever i det. Og her var både bogstavelige referencer og mere kunstneriske og abstrakte referencer til havfruernes væsen.

Her fulgte hår og makeup også med, hvor korealrevenes klare og smukke farver blev gengivet og fortolket, mens både det våde og eventyr-lignende hår også fik sin gang på catwalken.

Foto: IMAXtree

Versace spring/summer 2021.

Det er måske ikke helt underligt, at undervandstemaet har fået god vind det seneste stykke tid.

For med filmen ‘Avatar: The Way of Water’, som er aktuel i biograferne netop nu, der tager afsæt i planeten Pandoras udenjordiske hav, og den længe ventede premiere på liveaction-udgaven af Disney-klassikeren ‘Den lille havfrue’ med Halle Vailey i rollen som undervandsprinsessen Ariel lige om hjørnet, har fascinationen for havet og det dybe vand allerede sat sig på dagsordenen i den popkulturelle arena. Og den har som bekendt stor indflydelse på, hvad vi søger på og iklæder os.

Foto: IMAXtree

Etro spring/summer 2023.

Samtidig har de såkaldte sirener, der er en mytologisk havfrue, fra Tim Burtons massive seriehit ‘Wednesday Addams’ også været til stor inspiration for flere TikTok-brugere.

Her har mange prøvet at kopiere karakterens diskrete skel med makeup, der ganske underspillet giver illusionen om havfrueskel i ansigtet og på halsen.

Foto: Netflix

Joy Sunday som sirenen Bianca Barclay i 'Wednesday Addams'.

Om ‘Mermaidcore’ får ligeså stor gennemslagskraft som ‘Barbiecore’ er svært at sige endnu. Men du kan godt stå klar til at hoppe i med finnen først, hvis du vil være med på en af de tendenser, der måske bliver en af de største i 2023.

Læs ogå

‘Valentino Pink’, gennemsigtige kjoler og 5 andre trends, der dominerede den røde løber i 2022