Trends

Blonder, dybe udskæringer, og kig til hud: Stjernerne har taget ny trend til sig på den røde løber

- 31/10/2022

Moden er for alvor gået i sort – og undertonerne er alt andet end underspillet sexede. Fra ultra-gennemsigtige materialer til sensuelle blonder og stramme korte kjoler kaster sort en sexet skygge over efteråret.

Man siger, at klæder skaber folk, og hvis det er sandt, er der en nuance mere at tage stilling til. Nemlig det, de farver, man klæder sig i, også kommunikerer.

Farven sort har især meget at sige. For nogle fungerer top-til-tå sort som et skjold, der skal signalere autoritet og seriøsitet. For andre er det et udtryk for sorg, og for nogle (tænk bare på ikoner som Andy Warhol og Karl Lagerfeld) er sort en uniform, der var synonym med deres identitet.

Der er også dem, for hvem sort er et aktivt fravalg. Chefredaktør for amerikansk Vogue, Anna Wintour, har forsvoret, at hun nogensinde vil optræde offentligt i et helt sort outfit. Det løfte får hun måske svært ved at overholde dette efterår, hvor farven sort på alle måder dominerer de internationale catwalks.

Der er sådan set ikke noget nyt i, at sort er moderne. Det har det altid været.

Det nye ligger dog i den mangfoldighed, den sorte farve folder sig ud over i dette års efterårs- og vinterkollektioner – og ikke mindst på den røde løber hvor stjerner som Florence Pugh, Julianne Moore og Sara Sampario har gjort deres gallakjoler sensuelt besnærende med gennemsigtige sorte blonder, eller Zendaya, der til Valentinos SS23-show havde et sexet take på det klassiske suit, der var i lækre, transparente blonder.

Samtidig ser vi også, hvordan de kropsnære ultrakorte sorte sager smyger sig om kroppene på Winnie Harlow, Josephine Skriver og Kim Kardashian, mens Halsey, Kylie Jenner og Bella Hadid lader ganske lidt være overladt til fantasien under deres tætte, blondebesatte aftenkreationer.

Foto: Ritzau/Scanpix

Gæst til Paris Fashion Week SS23

Sort har gennem tiden defineret livsstile og subkulturer, hvoraf en af de mere ekstreme er 1980’ernes goth-kultur og 1990’ernes punk.

Men uanset om man er til grov punk, ekstrem S&M, underspillet elegance eller fjer- og pailletpyntede festkjoler, er der inspiration at hente i AW-kollektionerne denne sæson.

Den brede fællesnævner, hvad end udtrykket er simpelt, pyntet eller næsten vulgært, er, at det er sort. Og det meste er også ret sexet – uanset mængden af synlig hud i kombination med tøjet. For det er det, sort kan. Det kan forføre, drage, og smyge sig om kroppen på en måde, som få andre farver kan hamle op med.

Det er den totale modsætning til de forrige sæsoners blide, næsten naivt optimistiske farveskala med håbefuld grøn, positiv gul og Barbie-pink.

Sort er en trend, der kaster et sexet, dramatisk skær over efteråret – hvad enten du lader den altoverskyggende farve dominere dit hverdagslook eller bruger det til vinterens fester med bodycon, høje slidser og dybe udskæringer. 

I galleriet nedenfor kan du lade sig inspirere af stjerner – fra Rihanna til Karlie Kloss og Reese Witherspoon – der alle omfavner den sexede, sorte trend.

Læs ogå

Hvis du kun skal have ét par sko dette efterår, så lad det være disse