Celebrity style

Valentinos pink er uundgåelig denne sæson

- 18/07/2022

Ingen ny sæson uden en ny farve, der er fuldkommen uundgåelig. I år er det en hot, fuchsia-pink farve, der stjæler opmærksomheden på de røde løbere fra New York til Cannes. Og afsenderen? Det er Valentino. Se de bedste looks her.

Da Valentino, ført an af chefdesigner Pierpaolo Piccioli, i marts i år viste modehusets efterår/vinter 2022-kollektion, tegnede der sig et klart billede: Valentino, der altid har været synonym med farven rød, slog nu en ny signaturfarve fast: Pink.

Eller, ’PP Pink’, som den hurtigt blev døbt med chefdesignerens initialer som symbolsk nik til hans pink genistreg, der siden da har bredt sig som ringe i modevandet.

Ikke nok med at den kraftigt pigmenterede farve prægede 40 komplette looks fra top til tå på Valentinos catwalk, så var hele rummet, hvor showet blev afholdt, også badet i pink.

Foto: Ritzau/Scanpix

Det er ofte sådan, at når et modehus går all-in på én farve, så er stjernerne ikke sene til at tage tendensen til sig. Vi har set det for blot et par sæsoner siden, hvor Bottega Veneta sagde ’grøn’, og stilikonerne nærmest kappedes om, hvor meget grøn ét outfit kunne trække.

Og nu er turen altså kommet til Valentinos pink, der allerede har lokket stilkyndige kendisser som Zendaya, Gigi Hadid, Lizzo, Glenn Close, Anne Hathaway og Vanessa Hudgens til at trække i den iøjnefaldende farve fra top til tå.

I galleriet nedenfor kan du se alle stjernerne i pink looks fra Valentinos AW22-kollektion.

Men farven er altså ikke kun at finde hos Valentino. Flere af de største modehuse, fra Chanel til Jacquemus og Prada, har også pink på deres efterårsagenda. Både i hele looks, som hos Valentino, men også som farverige pust til mere nedtonede looks, så det også er muligt at være med på moden for dem, der ikke helt er klar til at gå i pink fra top til tå. 

I galleriet kan du lade dig inspirere af, hvordan de store modehuse har fortolket den pink nuance i deres efterårskollektioner.

Læs ogå

Barbie-feberen raser: Se alle kendisserne, der har taget den pink stil til sig