Mode

Birgitte Herskind går forrest i kampen mod lavt selvværd hos unge piger

- 19/06/2018

Birgitte Herskind har designet en T-shirt med ordene 'Stop Self Shaming', hvor hun sætter fokus på unge pigers lave selvværd. Alt overskud fra salget af T-shirten går til Headspace, der er et rådgivningstilbud til børn og unge.

Budskabet i den danske designers Birgitte Herskinds seneste initiativ er klart. 

Vi skal passe bedre på os selv og hinanden. Og gerne i en højere grad end vi allerede gør.

For virkeligheden er, at unge mennesker, herunder særligt unge piger, hver dag føler sig ekstremt pressede. Et pres, der stammer fra både samfundet, veninderne, idealer, sociale normer og i høj grad de sociale medier, hvor de konstant mødes af omverdenens perfekte billede af sig selv.  

En ny folkeundersøgelse fra Sundhedsstyrelsen viser, at knap hver fjerde unge kvinde døjer med et mentalt dårligt helbred. En konklusion, der hverken er ny eller overraskende, men lige nu er problemet måske i højere grad, at det er sjældent, at der bliver gjort noget ved det.

Det gør Birgitte Herskind nu op med i samarbejde med Headspace, som er et anonymt og gratis rådgivningstilbud til børn og unge i alderen 12-25 år.

Birgitte Herskind har nemlig designet en T-shirt med ordene ‘Stop self Shaming’, og alt overskuddet fra salget går direkte til Headspace og deres arbejde med unge piger med lav selvværd: 

“Denne kampagne står vores hjerter særligt nært, da vi personligt oplever et stigende problem der omfatter self shaming, negativ indre dialog og tårnhøje forventninger fra systemet, samfundet og specielt dem man selv skaber, synes at fylde meget hos de unge. Det vil vi gerne råbe op omkring!”, fortæller Birgitte Herskind.  

 Birgitte Herskind donerer alt overskud fra salget af ”Stop self shaming” T-shirten til Headspace og er selv blevet frivillig hos organisationen.Her på ELLE-redaktionen kan vi kun sende en kæmpe highfive i Birgitte Herskind og Headspace’ retning for dette fantastiske initiativ, som vi i den grad bakker op om. 

Derfor vil vi også opfordre alle til at købe en af de cool t-shirts og støtte en vigtig kamp, som der i den grad bør sættes mere fokus på – og vigtigst; gøres noget ved.  

T-shirten koster 399 kroner og kan købes på Birgitte Herskinds hjemmeside