Rejser

Danmarks mest berejste Instagram-par: “Her er de mest Insta-worthy destinationer og vores bedste tip”

- 09/01/2018

@simonemoelle og @daysofmrgray med de borgerlige navne Simone Holland-Møller og Mark Gray gør det, de fleste drømmer om: rejser for at leve. De to digitale nomader har hele verden som deres arbejdsplads, og rejser langt, længe og så ofte som muligt. Det eneste, de har brug for, er stabilt wi-fi – og hinanden. Her er deres bedste rejse- og Instagram-tips.

Frihed anno 2018 er mange ting. Den kan være af økonomisk, social, kulturel eller politisk karakter, men friheden afhænger altid af, hvem man spørger. I ELLEs januar magasin, der er på gaden til og med 24. januar 2018, sætter ELLE fokus på tre af de (nye) frihedsdefinitioner, der er opstået. En af definitionerne på, hvad frihed er for en størrelse, kommer fra Mark Gray og Simone Holland-Møller, der måske er bedre kendt bag Instagram-profilnavnene @daysofmrgray og @simonemoelle.

Frihed for dem er nemlig, ikke at skulle møde ind på et 9-16 job hver dag hele året, men i stedet at have hele verden som arbejdsplads og udforske alt det, verden har at byde på – og dele oplevelserne med hele verden gennem deres (store!) Instagram-profiler. Der er nemlig henholdsvis 31.000 og 25.000, der følger med og kaster likes efter Simone og Mark, når de poster fra lande som Vietnam, Hong Kong, Indonesien, Malaysia, Færøerne eller Portugal… Der er nemlig snart ikke den plet på kloden, som de to sociale globetrottere ikke har fået deres følgere til at sukke længselsfuldt efter, med det ene pletskud efter det andet, der viser hidtil ukendte sider og charmer af de steder de besøger. 

Men hvad kræver det egentligt at kunne leve af at rejse – og leve af at tage smukke billeder til ‘The Gram’? Selve livsstilen som digitale nomader fortæller Simone og Mark om i ELLE på side 61 (januar 2018) – men hvis du higer efter endnu mere Instagram-guf, har vi stillet det ualmindeligt lækre Instagram-couple i stævne til en lille Q&A omkring, hvad der skal til for at tage så smukke billeder til feeden, som de to formår. 

Hvordan tilrettelægger man en rejse i forhold til Instagram?
Rigtig mange rejser for, at få det perfekte billede til “The Gram”. Det gør vi også nogle gange fordi vi er blevet spammet med flotte billeder over en længere periode på Instagram. Sådan var det blandt andet med Færøerne, hvor billederne heldigvis levede op til virkeligheden. Andre gange vælger vi et land fordi INGEN poster om det på Instagram, og så kan det jo være at vi kan ændre på det. I sådan tilfælde, så bruger vi Pinterest, som næsten har en rejseguide liggende lige meget hvor i verden, man rejser!

Hvilke rejseapps kan I ikke undvære, når I rejser?
Til at planlægge og finde de bedste steder (helst dem som er væk fra de typiske turistruter), bruger vi en kombination af Instagram, Pinterest og appen Townske. Townske er uundværlig, for den giver insider-guides til de bedste caféer og andre hotspots fra både lokale og seje instagrammere. Hvis ikke du kender appen, så kan vi næsten allerede nu love, at den vil ændre måden, du rejser på!

Hvad har I altid med jer, når I rejser / Hvad er vigtigt for jer, når I rejser?

Vi rejser altid med tonsvis af fotogrej! Kameraer, linser, en dimsedut til at holde kameraet når vi skyder videre og en drone. Dertil kommer vores computere og alt det jeg har glemt at nævne her! På vores tur til Asien havde vi allerede overvægt i kufferten på vej derud!

Hvilke tre destinationer er de bedste for instagrammere – og hvorfor? Er der nogle konkrete spots, der er must-sees/must goes?
Desværre er der en tendens til, at så længe du bare poster et eller andet med Eiffel tårnet eller Mykonos, så får det mange likes. Med andre ord, dikterer likes i høj grad, hvor mange rejse instagrammere rejser hen! Vi forstår det godt – som Instagrammer er likes vigtige, men vi kan altså også godt lide at gå der hvor alle andre ikke går. Så i uprioriteret rækkefølge vil vi give vores liste over de bedste steder for en Instagrammer, der vil se noget andet end det sædvanlige!

  • Budapest – Det bliver kaldt østeuropas Paris af en grund! Det er SÅ romantisk og ikke mindst billigt. Spis på en af de mange Michelin restauranter og prøv en overnatning på det luksuriøse Boscolo Hotel.
  • Hong Kong – Enhver fotografs legeplads! Hvad end du er til urban livsstil, fotogen mad, natur eller fashion – Hong Kong har det hele! Start i Soho, hvor alle de cool hipster typer og rige expats hænger ud!
  • Madeira og Færøerne – Skal du lave noget, der er HELT anderledes, så tag enten til Færøerne eller Madeira. Der er ikke super mange turister, selvom begge steder ellers er nogle af de smukkeste, vi nogensinde har været!

Hvad skal der til, for at skabe rejsebilleder, der skiller sig ud, som jeres gør?
Meget handler om øvelse, og at skabe den rette komposition. Intet er overladt til tilfældighederne, og vi gør meget for at skabe en stemning fra de steder vi er.  Det betyder nogle gange også at vi står op klokken 5 om morgenen for, at fange en solopgang eller tage billeder uden turister. Når grundfotoet er taget, så sker den sidste magi i redigeringen – et kedeligt billede kan pludselig blive ret flot med få justeringer!

Foto: @simonemoelle og @daysofmrgray

Kan man leve af at rejse?
At rejse er at leve for os! Men vi ville lyve, hvis vi sagde, at vi blev rige af, at rejse som vi gør. Dog kan vi som digitale nomader få det til at løbe rundt – En dansk lønning i Sydøst Asien holder ret lang tid!

Hvor mange rejsedage har I om året?
Sidste år rejste vi nok 150 dage! Vi kan godt lide af sige, vi er digitale nomader på deltid, for vi er næsten lige så meget ude som hjemme.

Hvordan får I jeres hverdag til at gå op, når I rejser så meget som I gør?
Det er heller ikke altid den gør det. Faktisk er der tit lidt kaos når vi er hjemme fordi vi både planlægger den næste tur, og samtidig prøver at indhente det forsømte mens vi har været væk.

Har I nogle rejser planlagt i 2018? Hvorfor?
Efter rigtig mange storbyture savner vi begge den ro naturen giver, så der tænker vi lidt på, at tage til Costa Rica, Sydafrika eller Norge. Vi overvejer også at gøre noget helt skørt, som at køre ad den gamle silkevej gennem Tajikistan og Kirgisistan. Det skulle være noget af det smukkeste natur, og totalt uberørt! Men om der lige er god wifi dækning i de lande, ved vi ikke helt. Ellers bliver det nok bare rendyrket ferie! 

Følg Simone og Mark på Instagram-profilerne @simonemoelle og @daysofmrgray. Simone blogger desuden om sine rejser mm. på simonemoelle.com – og læs om deres frie og ekstremt inspirerende livsstil i feature-interviewet “Frihed” i ELLE, der er på gaden til 25. januar

I galleriet nedenfor kan du lade dig inspirere til din næste (Instagram-)rejse…