Det popper op med nye restauranter og barer, men særligt et område i København oplever for tiden en gastronomisk opblomstring.
Indre by, Vesterbro og Indre Nørrebro er fyldt med lækre restauranter med mad fra stort set alle verdenshjørner, og det seneste år er der kun kommet nye til.
Og selv om Ydre Nørrebro og Nordvest også har masser at byde på af lækre varer, er der særligt et område, der har enormt potentiale, men uden den store tiltrækning af hverken lokale eller ildsjæle.
Indtil nu.
For på Skjolds Plads, der ligger i Haraldsgadekvarteret ud til Tagensvej, har den nyrenoverede plads stået forholdsvis øde hen, siden metrobyggeriet blev ryddet af vejen i 2020.
Men nu er der heldigvis ved at ske noget på den store plads, hvor flere små madsteder på det seneste har slået døren op til stor glæde for sultne lokale.
Prisvenlig gourmet: Oberra
Selvom Oberra kun har ganske kort tid på bagen, har spisestedet allerede høstet stor ros for sin budgetvenlige menu á 5 serveringen til bare 250 kroner. Bag spisestedet står folkene bag den populære kaffebar Arrebo ved Den Sorte Plads, og på Oberra tilbyder de nu en pescetarisk menu med retter som ceviche, koldrøget laks og flamberet tærte.
Skjolds Plads 2-4, 2200 København N. Tirsdag til onsdag 9.00 til 23.00, torsdag til fredag 9.00 til 00.00 og søndag 9.00 – 17.00
Morgenmad med et asiatisk tvist: Etcetera
Det er ikke ligefrem, fordi der mangler morgenmadsteder i København. Derfor er det altid godt, når der åbner noget, der kan noget andet. Det kan de på Etcetera, som er åbnet af parret Nina og Joel, og her finder du således morgenmad og små frokostretter inspireret af det koreanske køkken. Prøv for eksempel deres luftige version af den koreanske æggesandwich Tamago, der serverede med pickles og syltede skalotteløg.
Haraldsgade 3, 2200 København N. Onsdag til torsdag 10.00 til 16.00 og fredag til lørdag 10.00 til 18.00.
Hypede surdejsboller: Bageriet B
Som med de fleste andre bagere i København, kan du på Bageriet B godt forvente at skulle stå i kø for at få dit morgenbrød. Men det er ventetiden værd, for særligt bageriets surdejsboller er værd at vente på. Manden bag er Sam Little, der blandt andet har en fortid hos Mirabelle og SMK Kafeteria, og han har med Bageriet B ønsket at skabe et ansvarligt bageri i forhold til både miljø og arbejdsforhold.
Haraldsgade 5, 2200 København N. Mandag til fredag 7.30 til 16.00 og lørdag til søndag 8.00 til 16.00