Mad og drikke

Opskrift: Tomatsalat med vaniljevinaigrette og kartofler med ajo blanco

- 20/05/2022

Kok Frida Hensel giver dig opskriften på en anderledes tomatsalat og kartofler med ajo blanco, der både kan spises alene som en let hovedret eller kan bruges som tilbehør til en sommerlig middag.

Tomatsalat med vaniljevinaigrette og kartofler med ajo blanco

Opskriften er til 2-3 personer.

Ingredienser
Kartofler med ajo blanco

  • 500 gram kartofler (forkogte, afkølede og evt. halverede)
  • 2 skiver lyst brød udblødt i vand eller mælk
  • 1 håndfuld mandler, smuttede
  • 1 fed hvidløg (gerne overhældt med kogende vand, så det mister lidt af sin skarphed)
  • 3 spsk. olivenolie
  • Sherryeddike eller anden eddike

Tomatsalat

  • 500 gram tomater
  • 1 stang vanilje
  • 1 tsk. dijonsennep
  • Saft fra 1 citron
  • Flagesalt
  • 1 spsk. sukker eller honning
  • Olivenolie
Læs ogå

Opskrift: Stegt fisk med sommergrøntsager og tatarsauce

Opskrift

1. Blend dine smuttede mandler, udblødte brød, hvidløg, olivenolie, eddike og en smule vand til det er helt cremet – det kan tage et par minutter.

2. Giv dine tomater et snit og overhæld med kogende vand.

3. Lad dem ligge i det kogende vand, indtil skrællen ’kravler op’ omkring dit snit.

4. Fjern skrællen på dine tomater – og skær dem i skiver, hvis de er store.

5. Anret tomaterne på en stor tallerken.

6. Nu skal du lave din vinaigrette. Skrab vaniljekorn ud af din vaniljestang og mos det igennem med en kniv med lidt sukker og salt. Tilføj derefter dijonsennep og citronsaft og til sidst olivenolie en smule ad gangen, mens du pisker. 

7. Overhæld tomaterne med vaniljevinaigrette.

8. Anret dine kartofler på en stor tallerken og overhæld dem med ajo blanco. Slut gerne af med ramsløg, bredbladet persille eller anden krydderurt.

 

Læs ogå

8 steder i København, du er sikret sol til din vin