Få en lækker sommeropskrift, der fungerer både for sig selv eller som tilbehør til de kommende grillaftener.
Der er intet som en frisk og sprød salat til de lune dage, som vi kan se frem til inden længe. Og er der et køkken, der er perfekt til at lade dig inspirere af til netop det, er det det israelske.
Derfor har vi allieret os med kok, kogebogsforfatter og restauratør Haya Molcho, der står bag restauranten Neni, der udover at være åbnet i Pilestræde i København, også har adresser i Hamborg, Amsterdam og Zürich.
Her fylder det østlige middelhavskøkken med retter som hummus, labne, fladbrød, lam og friske salater inspireret af Molchos barndom i Tel Aviv, hvor hun som bare 3-årig gjorde debut ved køkkenbordet og fik en passion for maden som et ritual for fællesskab.
Herunder kan du se Haya Molchos opskrift på en frisk og sprød brødsalat, hvor friske grøntsager, sprødt brød og cremet gedeost er hovedingredienserne.
Croutonerne, der er lavet af pitabrød bagt i ovnen først med olie og krydderiblandingen za’atar, er perfekt at lave ud af gårsdagens brød, der er blevet for tørt til spise for sig selv. Er du ikke til gedeost, kan du nemt skifte den ud med en cremet feta.
Det skal du bruge til en stor portion
- Et bundt hjertesalat i grove stykker
- 2-3 små agurker skåret i grove stykker
- 3-4 Blandede tomater skåret i grove stykker
- 2 bagte peberfrugt i olie
- 3 forårsløg hakket fint diagonalt
- ½ grøn chili uden kerner hakket fint
- 1 rødløg i halve ringe
- 30 g kalamata oliven uden sten halveret på langs
- 1 spsk. kapers
- 150 g hjemmelavede pita-croutoner
- 150 g gedeost brækket i grove stykker
- Olivenolie
- Za’atar
- Salt
Sådan gør du
- Mix alle ingredienser i en stor skål, på nær gedeost og za’atar.
- Vend herefter saltene med hænderne, og sørg for, at croutonerne også er blevet godt marineret i olien og safterne fra grøntsagerne.
- Anret salaten på et fad, top med den frisk gedeost i grove stykker, og drys med za’atar og olivenolie.