Mad og drikke

Her finder du de bedste croissanter i København, Aarhus og Odense

- 04/05/2023

Hvor finder man de mest luftige og sprøde croissanter? Vi har lavet en croissantguide med de 13 bedste croissanter i Danmarks største byer.

Vi ved alle, at den bedste af slagsen fås på de franske fortovscaféer… Men hvor finder vi de bedste luftige og sprøde croissanter under danske himmelstrøg, når vi skal stille trangen til de små smørholdige horn? 

DEN KLASSISKE CROISSANT

Det lille, franske, smørholdige horn har for længst stjålet danskernes hjerte. Vi taler selvfølgelig om den klassiske croissant, som (næsten) alle elsker. Det er blevet en lille luksus, som hører med til kaffen, når man skal forkæle sig selv lidt ekstra.

Men hvor finder man den lækreste croissant, som både har en sprød krummende overfalde, et perfekt luftigt indre og de helt rigtige lag? 

ET FRANSK HÅNDVÆRK

Det kræver sit håndværk, at lave en lækker croissant. Stor tålmodighed, teknisk finesse og ikke mindst en hel del kærlighed er altovervejende, når man skal lave den lille butterdejsfavorit. 

Franskmændene har mestret kunsten i mange år – og selvom vi ville ønske, vi kunne nyde alle vores croissanter på franske fortovscaféer, så bliver vi nok nødt til at erkende, at den franske delikatesse langt oftere skal nydes på dansk jord.

Rigtig mange caféer serverer bakeoff-croissanter. De kan bestemt også være gode… 7-Elevens har endda slået flere af Danmarks største bagerkæder med deres bakeoff-croissanter.

Men hvis du, ligesom os, drømmer om en hjemmebagt, smørbagt croissant i autentisk fransk stil, så findes de heldigvis også herhjemme.

I galleriet herunder finder du de bedste steder at få stillet din croissant-trang i alle tre af Danmarks største byer; København, Århus og Odense.

Andersen & Mailliard
Hvor: Nørrebrogade 62, 2200 København N

Bageriet Brød
Hvor:
 Enghave Pl. 7, 1670 København V

Briançon
Hvor:
 Åboulevarden 53, 8000 Århus C

Café Unika
Hvor: 
Albanigade 17, 5000 Odense C

Democratic Coffee 
Hvor: 
Krystalgade 15, 1172 København K

Fars Dreng
Hvor: 
Rosengården 13, 1174 København K & Ny Adelgade 7, 1104 København K & Islands Brygge 79A, 2300 København S

Juno the Bakery
Hvor:
 Århusgade 48, 2100 København Ø

La Cabra
Hvor: 
Graven 20, 8000 Århus C, Banegårdspladsen 1F, 8000 Århus C og Møntergade 3A, 1116 København K

Bageriet Benji
Hvor: 
Fælledvej 23, 2200 København

Alice CPH
Hvor: Markmandsgade 1, 2300 København

Læs ogå

Ny version af københavnsk bageri er det perfekte sted til en weekendbrunch