Sæsonen er skudt i gang, og jagten på de bedste fastelavnsboller er gået ind. Vi har lavet en liste med dem, du bliver nødt til at prøve Aalborg, Odense og Aarhus.
Det virker ikke muligt, men det sker alligevel hvert år.
Fastelavnsbollesæsonen starter tidligere og tidligere, køerne til at købe dem bliver længere og længere, og kløften mellem dem, der elsker fastelavnsboller, og dem, der elsker at hade fastelavnsboller, bliver bredere og bredere.
Vi må blankt erkende, at vi hører til dem, der hvert år er begejstrede for fastelavnsbollens komme, og derfor er vi gået på jagt efter nye varianter, vi kan sætte tænderne i. Og særligt i år har den søde kage taget endnu flere former og varianter til sig end dem, vi er vant til.
Vores jagt skal selvfølgelig ikke kun komme os selv, og vores glade maver, til gode, så derfor følger her listen over de bedste fastelavnsboller, du bliver nødt til at prøve i år.
Fastelavnsboller i Aarhus
Der er masser af lækre bagerier og spisesteder i Aarhus, som er et besøg værd, men når det kommer til fastelavnsboller, er der særligt et par steder, som vi ikke kan komme udenom.
DavidBreadHead
Hvis du ikke kender DavidBreadHead, er det på tide, at du stifter bekendtskab med det aarhusianske surdejsbageri, – blandt andet fordi du her kan få fingrene i en gammeldags fastelavnsbolle med vaniljecreme, brombær, marzipan og chokoladeganache. Der bliver kun lavet et begrænset antal, og du kan købe dem fra klokken 11.
Ny Munkegade 4, 8000 Aarhus C
Læs mere her.
Jumbo Bakery
Det aarhusianske bageri har igen i år den gammeldags fastelavnsbolle på menuen med vaniljecreme og mandelremonce, ligesom den svenske semla er en del af udvalget. De bliver solgt fra klokken 12 i begge bageriets butikker, og vores gæt er, at du skal være hurtigt ude, hvis du ikke vil gå forgæves, når årets fastelavnsboller i år lander den 20. januar.
Mindet 4, 8000 Aarhus C & Ankergade 12, 8000 Aarhus C
Læs mere her.
Fastelavnsboller i Aalborg
Der er supergode kulturelle tilbud i Aalborg, som vi holder af at besøge – og apropos noget, vi holder af, så må det være fastelavnsbolleudvalget i Nordens Venedig.
På Fjorden
På Fjorden er både et bageri og en vinbodega – det må siges at være en kombination, man næsten kun kan holde af – og her serveres der fastelavnsboller lavet på koldhævet surdej. Der er tre smagsvarianter med vaniljecreme og rabarber, lemoncurd og karamel og After Eight. Hvis du vil være sikker på at kunne sætte tænderne i fastelavnsbollerne, skal du bestille dem to dage i forvejen (på grund af den koldhævede surdej).
Østerågade 27, 9000 Aalborg
Læs mere her.
Bread by Kaerup
Hos det aalborgensiske bageri BreadByKaerup leveres der fastelavnsboller i den mere klassiske ende af skalaen – dog med nogle lidt anderledes smagsvarianter – og som noget nyt i år, kommer der også en helt ny udgave, som vi endnu venter spændt på. Det hele går løs onsdag 15. januar, hvor den nye fastelavnsbolle afsløres.
Kastetvej 15A, 9000 Aalborg
Læs mere her.
Fastelavnsboller i Odense
H.C. Andersens hjemby leverer selvfølgelig også fortryllende fastelavnsboller – og særligt ét sted er vores go-to, når vi besøger Odense.
Café Unika
Også i på Fyn i Odense kan du sætte tænderne i fusionen mellem fransk og svensk bagkunst. For når Café Unika, som søstrene Mathilde, Cecilie og Nathalie står bag, fra februar lancerer årets version af deres fastlavnsbolle, er det i form af en sprød croissant forklædt som semla med fyld af hindbær og blød skum.
Albanigade 17, 5000 Odense C. Mandag til fredag kl. 08.30-16.30, lørdag til søndag 09.00-16.00.