Vi besøgte det lille, men hyperpopulære, bageri Rondo, der byder på alt fra klassiske fastelavnsboller til saltede pastries af spandauer med feta og za'atar
Hvad er Rondo for et sted?
Rondo er et lille, lokalt bageri midt på Nørrebro. Vi startede for lidt over to år siden, og har fået en masse dejlige stamkunder. Vi bager med 100 % økologiske råvarer og er både bageri og cornershop, så vi har også et håndplukket udvalg af ost, marmelader, most, sodavand og vin i butikken. Vi bager al brød med surdej og har brød, rugbrød, søde og salte pastries på hylderne plus focacciasandwich. Fyldet i sandwichene varierer alt efter humør og årstid. Af salte pastries har vi lige pt. spandauere med svampe og blå ost og snegle med ærter, feta og za’atar.
Hvordan adskiller Rondo sig fra den generelle københavnerbagerhype?
Rondo er et meget lokalt sted. Vi kender vores stamkunder, og det føles som et lille helle her midt på Nørrebro. Det kan desuden godt være lidt rock’n’roll herinde, netop fordi vi er et lille sted. Vi kan hurtigt ændre i sortimentet og teste nye ting af. Og så er der altid knaldgod musik på.
Hvilke fastelavnsboller serverer I denne sæson?
En helt klassisk semla med marcipan og flødecreme, en gammeldags fastelavnsbolle med vanillecreme og marcipan dyppet i chokolade og en weekendspecial lavet på en croissantligende dej med klementinmarmelade, creme rørt på mascarpone og creme fraiche og syltede kumquats på toppen. Haps.
Hvad er Rondos bestseller?
Surdejsbollerne med sesam er en publikumsfavorit, og vi kører Thises bedste vesterhavsost i. Og så bliver vores focacciasandwich revet væk. Lige nu kører vi en med mortadella, spicy tomatomayo, syltet fennikel og grønkål og en med kartoffel, creamcheese, kål og syltede, spicy gulerødder.
Rondo ligger på Sjællandsgade 7, 2200 København N. Følg på @rondo_cph.
Lyt til ELLEs podcast ‘Klædt På’, som er din månedlige podcast om tendenser, strømninger og insiderviden fra modens verden med Mads Emil Grove Møller som vært.