Mad og drikke

“Det er min første restaurant. Det bliver et lille stykke af Toscana i hjertet af Nørrebro”

- 08/05/2024

I april åbnede restauranten, og der er allerede godt booket måneder frem.

I april åbnede kok Jonathan Balsløw Sørensen, der tidligere har rullet pasta på bl.a. Mirabelle og Italo Disco, sin første restaurant, Graziano, der vil servere toscansk bondemad og fejre samværet.

Hvad er Graziano for et sted?

“Graziano er min første restaurant. Det bliver et lille stykke af Toscana i hjertet af Nørrebro. Et sted hvor der er fokus på traditioner: Et hjem uden for hjemmet, hvor der skal være plads til alle. Et sted, der fejrer det italienske køkkens traditioner, kærlighed til mad og samværet med familie og venner. Et sted hvor god mad, god vin, og gode mennesker mødes.”

Hvad betyder Graziano?

“Navnet på restauranten er Graziano, og det var en beslutning, jeg tog for flere år siden. Restauranten er opkaldt efter min italienske bedstefar, som er min kilde til inspiration og grunden til, at jeg laver mad i dag. Graziano tog sig af min far (Rolf Sørensen, red.), da han flyttede til Italien som cykelrytter i en alder af 17, og senere tog han mig og min bror ind som sine børnebørn. Graziano er min første restaurant og min største drøm, men det er også en anerkendelse af ham og den toscanske bondekost, jeg voksede op med.”

Hvilket køkken skal vi glæde os til?

“Toscansk bondemad med fokus på håndværk og traditioner. Der kommer til at være klassiske retter på kortet fra min barndom som tagliatelle al ragù di cinghiale, salumi misti, crostino con salsiccia e stracchino, bistecca alla fiorentina, bomboloni di Graziano med gelato og brændte figner og min egen favorit: pasta al pomodoro.”

Hvad spiser vi for lidt af i Danmark?

“Olivenolie! Det er essensen af det italienske køkken og godt for både krop og sjæl. Det kan godt være, jeg selv har et overforbrug, men det er hvad, der sker, når man vokser op på en olivenlund.”

Hvad får vi til gengæld for meget af?

“Surdejsbrød! Man kan efterhånden ikke tage ud og spise, uden man får serveret surdejsbrød. Det er for tungt og sætter en stopper for appetitten.”

Graziano

Følg med på @graziano_cph og find restauranten på Møllegade 13, 2200 København N