Mad og drikke

Denne populære restaurant i København er ude med ny kogebog – og elsker du italiensk, bør du få fat i den

- 07/10/2024

Pasta, risotto og antipasti fra de superpopulære restauranter i København er at finde i bogen – og de er tilmed lette og simple at lave.

Som opfølger på den populære ‘Osteria 16’-kogebog fra 2020 er holdet bag de populære Osteria 16-restauranter I København nu klar med en opfølger.

Her fortæller medejer Emil Alsbo om, hvad du kan glæde dig til.

Hvordan vil du beskrive Osteria 16-kogebog 2 med dine egne ord?

Bog nummer 2 er endnu en udlevering af opskrifterne fra Osteria 16s univers. Det er samtidig en visuel inspiration til alle, der kan lide at lave mad, og som kan lide italiensk stemning.

Hvordan er den forskellig fra den første?

Layoutet og bogens format er det samme. Vi kan godt lide idéen om, at den indgår i samspil med den første og derved får et præg af opslagsværk inden for italiensk mad. Den skiller sig ud ved at have endnu flere antipasti- og pastaopskrifter med end sidst. På billedsiden har vi været inspireret af madfotografi fra 80’erne og 90’erne, det vil man også kunne fornemme flere steder. Og så er vi selvfølgelig blevet bedre til at lave bøger efter den første.

Kan du udpege et par favoritopskrifter eller ingredienser?

Der er mange. Især pastasektionen, synes jeg, er fantastisk. Og ansjosen som ingrediens er ikke til at komme uden om.

Foto: Osteria 16

Hvad laver du oftest derhjemme?

Grønt, fisk og pasta i den rækkefølge.

Hvad skal alle spise, når de går på Osteria?

De kan jo ikke selv vælge, da vi har fast menu, haha, så de må lade sig overraske og forhåbentlig glædes over at spise så gode råvarer.

Bogen kan købes på Saxo fra 4. oktober 2024.