Der er godt nyt til alle, der elsker både smørrebrød og chokolade
Indtil nu har smørrebrødet været forbeholdt det salte køkken på byens restauranter, mens desserterne ofte blot har været et lille udvalg af oste.
Men det er slut nu. Hos smørrebrødsfavoritten Aamanns, der råder over spisesteder som ‘Aamanns 1921’, ‘Aamanns Bageri’ og ‘Aamanns Deli og Takeaway’, har man nemlig valgt at udvide det populære smørrebrødskort med en helt særlig dessert. Og det er en, der helt sikkert vil vække glade barnsdomsminder hos de fleste.
Nu kan du nemlig finde pålægschokolademadder på menuen.
Og så alligevel ikke. For der er ikke bare tale om den gode gamle med smør under det tynde, sprøde stykke chokolade, men en lidt mere gastronomisk avanceret version af barndomsklassikeren.
Den nye dessert vil nemlig blive serveret på briochebrød, der – som alt andet mundsvandsfremkaldende – er blevet ristet i smør, hvorpå der er en kompot af vilde blårbær fra Sverige sammen med saltkaramel lavet på miso og toppet med pièce de résistance: pålægschokolade.
Men nej, det er ikke den velkendte fra Galle & Jessen. Det er derimod to tykke skiver af chokolade fra det prisvindende Friis-Holm Chokolade, der er kendt for deres eksklusive chokoladeprodukter. For at toppe det hele har de to chokoladeskiver fået et snert af varme, så de er mildt smeltet i midten og sprøde i kanterne.
Der er altså blevet skruet op for nostalgien på restauranten, og det er nemt at forestille sig, at den nye dessert nok skal blive et hit blandt chokolade- og smørrebrødsentusiaster.