Mad og drikke

8 steder, du skal spise i Malmö

- 17/04/2023

Fra morgenmad til frokost, svensk fika, aftensmad og drinks er der masser af gode grunde til at tage en tur over Øresund for at tilfredsstille ganen.

Har man fulgt lidt med i den økonomiske udvikling det seneste år, er det ingen overraskelse, at den svenske krone lige nu er i rigtig lav kurs.

Og det betyder, at der er – endnu en – god grund til at tage den 30 minutters togtur over Øresund og udforske Sveriges tredjestørste by, som ud over museer, gammel arkitektur byder på flere gode spiseoplevelser – uanset hvilket tidspunkt, du lander i byen på, og sulten melder sig.

ELLEs lokale Malmö-boer guider her til de bedste spisesteder i byen.

MORGEN OG FROKOST

Vegansk og insta-worthy
Har du hang til acai-bowls med bugnede topping, lækre shakes, vafler, avocadomadder med rødbedehummus, lavendel-latte og afsindigt lækre kager – alt sammen vegansk – ja, så er det på den lille café, Farm2Table, du skal styre mod. Indretningen er hyggelig, bondsk og shabby-chic, som det forventes af en vegansk café, og maden er så farvestrålende og velpræsenteret, at du ikke kan lade være med at dokumentere den. Og når ja – alt smager himmelsk. Kom tidligt, for stedet er småt og hyppigt frekventeret af lokale, der gerne slår sig ned i timevis.

Farm2Table, Davidshallsgatan 19, Malmö

Absurd bagværk og middelhavsdelikatesser
Ruths i Malmö burde være obligatorisk for alle, der er på visit i byen. Rummet er stort og i midten findes et åbent køkken hvorfra kokkene tryller alskens lækkerier; fra vanvittige smørbagte croissanter, surdejsbrød og cremede kager (vi taler Hart standard) til mere solide frokost- og aftenretter som lammeskank med italienske linser, middelhavsinspirerede fiske- og salatanretninger og delikat charcuterie. Med andre ord: Uanset om du kommer til morgen, frokost eller aften, er det umuligt at gå sulten (eller skuffet) fra Ruths.

Ruths, Mäster Johansgatan 11, Malmö

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Ruths (@ruthsmalmo)

Asiatisk streetfood
Skal frokosten være hurtig og uformel, men ikke gå på kompromis med smagen, så læg vejen forbi Dashi. Her er japansk og vietnamesisk streetfood omdrejningspunktet, og hver dag finder du nye udgaver af bao (dampede boller med fyld), bành mì (baguette med fyld) og ramen (japansk nuddelsuppe) på menuen; altid med kød eller veganske valgmuligheder. Det er hurtigt, nemt og lækkert og smager virkelig af de varme lande – selv på kølige skandinaviske dage.

Dashi, Holmgatan 4, Malmö

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Dashi (@dashi_malmo)

t

Slotslig havefest og blomsteridyl
Er du i Malmö i sommermånederne (eller blot en dag hvor vejret indbyder til en gåtur) så spadser en tur gennem Slottsparken omkring Malmö Slot. Midt i parken, lige bag slottet, ligger et stort drivhus, som er indrettet som den mest idylliske café, hvor du kan få alt fra smørrebrød til kanelbullar og kager – og naturligvis købe dig fattig i grønne planter, blomster og græskar dyrket i haven.

Slottsträdgårdens Kafé, Slottsparken (bag Malmö Slot), Malmö

AFTEN

Den ægte italiener

Er du i byen efter ægte italiensk, skal du booke bord på Osteria di Lá på det hyggelige Davidshallstorg. Her bliver der råbt italienske kommandoer fra indgangen til det semiåbne køkken, solgt vin og olivenolie fra reolen bag baren og langet stenovnspizze, pastaretter og antipasti gennem lokalet. De lokale henter som takeway, mens andre slår sig ned ved de få borde til en velsmagende og uformel aften i Italiens tegn.

Osteria di Lá, Davidshallstorg 7, Malmö

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Osteria di Lá (@osteria_dila)

En særlig atmosfære
På et solrigt hjørne tæt på Malmös opera ligger en fin, skandinavisk bistro. Indretningen er lys, enkel og skandinavisk, vinduerne ud til gadehjørnet er store, og kortet er et miks af klassiske bistroretter og sæsonaktuelle nyheder, der egner sig både til en lækker hverdagsaften, en date eller middag i weekenden. Således finder du både snacks som salte mandler og oliven fra Spanien, steak tatar, muslinge chevice og lokale herligheder som sikrom på toast (Sveriges svar på stenbiderrogn) og hvide asparges, når sæsonen er til det. Og atmosfæren bliver kun bedre af stedets gode vinkort.

Restaurang Atmosfær, Fersens Väg, Malmö

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Atmosfär (@restaurangatmosfar)

Drinks og fine Asian dining
Hvis du har været i en asiatisk storby som Bangkok, Singapore eller Hong Kong, eller ved hvordan de finere asiatiske steder præsenteres i metropoler som New York og London, ja, så har du et meget godt billede på, hvad du har i vente på Quan. I hjertet af Malmö finder du nemlig en af byens bedste hemmeligheder, der med sin mørke indretning og gyldene lysfald over moderne møbler med orientalske accenter er som taget ud af Hong Kong. På Quan får du moderne asiatiske klassiskere som spicy veggie tempura, gyoza, yellowfin sashimi, beef takaki og mochis til dessert – alt sammen præsenteret med æstetisk asiatisk perfektion og med eksotiske special-cocktails on the side. Prøv en Jade Sour med jasminte-sirup, citron og matcha, og vi lover dig, at dine smagsløg sender dig direkte fra Malmö til Malaysia.

Quan, Mäster Johansgatan 15, Malmö

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af quan (@quanbyquan)

Udeservering og tapasinspireret menu
Omkring Malmös svar på Torvehallerne, i et industrielt kvarter omkring havnen, finder du spisestedet Aster, hvor surdejsbrød, pluma, manchego, gougéres, endivesalat og andre spanskinspirerede tapasretter dominerer kortet, side om side med mandelkager apriskossorbet serveret med olivenolie og vin i spandevis. Det helt store trækplaster hos Aster er udeserveringen i de rå omgivelser, der på en skandinavisk solskinsdag er perfekt til at hænge ud med gode vener, god mad og god vin.

Aster, Jajaregatan 6, Malmö

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af aster (@aster.malmo)

Psst… Glem ikke at lægge vejen forbi Moderna Museet i Malmö, eller gå i svensk sauna (prøv Ribersborgs Kallbadehus tæt på Turning Torso) og afslut med et dyp i Øresund.

Læs ogå

9 gode restauranter, du skal prøve på Østerbro