Mad og drikke

5 nye spisesteder i København, du skal kende

- 12/02/2025

Det kan være svært at følge med den københavnske madscene, hvor nye steder konstant popper op. Derfor har vi gjort noget af arbejder for dig. Her er 5 nye spisesteder i København, du skal kende.

1

Bar Moro

På travle Blegdamsvej sænkes farten på nyåbnede Bar Moro, der er et uprætentiøst heldagssted. Her kan du altså både nyde din morgenmad, frokost, få et glas vin eller en middag: Hvad du så indtager, vil alt sammen noget, som sæsonen og råvarerne dikterer, men et par bud kunne være en salat med mandarin, endive, kapers og thaichili eller stegt gnocchi, kastanjer, svampesauce med sherry og pecorino.

Bar Moro, Blegdamsvej 36, 2200 København N.

Læs ogå

På Nørrebros nye, smarte spisested er fokus på smag fremfor ‘pruttet, dårlig naturvin og BMO-bølgen’

2

Donda Khana

Er du velbevandret ud i københavnske restauranter, er Donda næppe et nyt bekendtskab for dig, men det er Donda Khana højst sandsynligt, idet konceptet er spritnyt. På den originale Donda-placering på Christianshavn er restauranten netop genåbnet og har genfundet sig selv i det sydasiatiske køkken samt med nik til Sri Lanka og Indien.

Donda Khana, Strandgade 20, st. Tv, 1401 København.

3

Fojetta  

På en ellers lidt kedelig placering på Borups Allé på Frederiksberg, har Fojetta, der er et autentisk italiensk spisested, for nylig slået dørene op. På kortet finder du retter som friskskåret mortadella fra Bologna, marinerede auberginer, pasta a la ragu og mandeltiramisu. Skyld ned med en spritz på Campari, vin på karaffel og til sidst en amaro og hør dig selv sige ting som: ”Det er jo som at være der selv”.

Fojetta, Borups Allé 112, 2000 Frederiksberg.

4

Levantin

På ellers frankofile Værnedamsvej har den mellemøstlige bistro Levantin for nylig slået dørene op. I den temmelig energiske restaurant i to etager serveres fladbrød med hummus, feta, labneh og sylt såvel som lammenakke og slutteligt mælkeis med tahin-is. Alt sammen til overkommelige priser og dermed velegnede til større selskaber. Som noget helt nyt tilbyder Levantin nu også brunch.

Levantin, Værnedamsvej 2, 1619 København.

5

Superbon

Cofoco-kæden er altid garante for et nyt, hypet spisested, og sidste skud på stammen, Superbon i Kødbyen, er ingen undtagelse. Den store og som altid velindrettede restaurant serverer asiatiske klassikere som forårsruller, bao, kyllinge-satayspyd og kokosis (sidstnævnte må du ikke snyde dig selv for!) Skyld ned med dejlige cocktails som f.eks. en shiso sour.

Superbon, Halmtorvet 19, 1700 København.

Læs ogå

Her får du den bedste fastelavnsbolle i København