Mad og drikke

3 nye spisesteder i København, som åbner i efteråret

- 18/09/2024

Den superpopulære ølbar udvider nu med en restaurant, hvor øl er gennemgående på menukortet.

Selvom der nærmest er flere spisesteder i København, end der er dage på et år, skræmmer det heldigvis ikke nye entreprenører i at penetrere den gastronomiske scene. Det er tre af Københavns seneste tilføjelser et godt eksempel på, så hvis du har brug for at forny dit restaurationsrepetoire, er der altså god mulighed herfor.

Foto: Hanoi Alley

Vietnamesisk i Indre By

Måske har du bemærket det lille spisested, som ofte er propfyldt med gæster, når du er cyklet op ad Nørrebrogade – hvis ikke, så gør du nu. Hanoi Alley er navnet på restauranten, som netop også har åbnet en restaurant 2.0 midt på Store Kongensgade i Indre By. På menukortet finder du udvalgte vietnamesiske retter, et køkken – som du nok ved, hvis du har smagt det før – er kendt for sine friske grøntsager og krydderurter, og hos Hanoi Alley er det præcis, hvad du får. Vi snakker friske Banh Mí, forårsruller, Bao Buns, nudelsalat, papayasalat og meget mere. De to ejere af stedet har virkelig lagt sig i selen for at skabe et hyggeligt rum, og selvom stedet har autentiske referencer fra Vietnams kendte og noget sterile street kitchen-koncept, er der både rart at sidde og sød betjening, og så kan du – modsat på Nørrebro – også bestille take-away fra lokationen. Ps. slut endelig af med deres lækre melon-ispinde!

Adresse: Store Kongensgade 24, 1265 København K

Foto: Åben Bryg

Deleretter hos bryggeriet på Vesterbro

Kender du allerede ølbaren og bryggeriet Åben i Kødbyen, så ved du, at stedet er garant for gode øl – og nu, efter to vellykkede år med 14 slags øl på hane, har stedet også kastet sig ud i en pop-up restaurant med det populære delerets-koncept, og hvad er mere oplagt end at integrere øl i menukortets retter? Det er i hvert fald det, kokkene Kenneth Larsen og Thomas Wetle Andersen har gjort i menukortet, der blandt andet omfatter øl-glaserede short ribs, salat med øl-vinagrette, sej i øldej, øl-is og – hold fast – en brunsviger med stout-sauce. Stedet har åbent til både frokost og aften, og så har de desuden lige åbnet endnu en ølbar i Carlsberg Byen, som jo er et perfekt sted af huse et nyt bryghus.

Adresse: Slagtehusgade 15, 1715 København V

Foto: Cory Smith

Ny vinbar i Indre By

Når du tager på vinbar, er det nærmest en selvfølge, at du kan bestille charcuterie og ost til din vin – men ikke hos Københavns nyeste vinbar, Bar Vitrine. Ind til for nylig havde vinbaren midlertidigt åbnet i Frama-butikken på Fredericiagade, mens de afventede, at de sidste ting i deres permanente lokaler blev færdige – og i sidste uge kunne vinbaren så åbne for alvor på deres lokation i hjertet af København på Møntergade – det perfekte sted at mødes til vin og mad lige efter arbejde. Menukortet er sæsonbestemt med fokus på lokale råvarer, fisk og vegetariske retter – alt med et uprætentiøst og eksperimenterende touch. Frygt ej, hvis du ikke bryder dig om promillerne, Bar Vitrine har nemlig udviklet sine egne, lækre safter.

Adresse: Møntergade 5, 1116 København

Læs ogå

“Jeg ønskede at give et lille bageri tilbage til kvarteret – et sted, hvor gæsterne (…) ser bagerne lave brød eller forme croissanter”