Bolig

På besøg hos… Maria Høgh Heilmann fra Aiayu

- 11/04/2014

Kom med indenfor hos Maria fra det bæredygtige strikmærke Aiayu - et stilrent hjem, der bærer præg af den bevidsthed, der også ligger bag brandet.

Kom med indenfor hos Maria fra det bæredygtige strikmærke Aiayu – et stilrent hjem, der bærer præg af den bevidsthed, der også gennemsyrer brandet.

Artikel fra ELLE Decoration, marts 2014. Foto: Peter Karagballe. Tekst og styling: Camilla Tange Peylecke

Der er en slående ro i Maria Høgh Heilmanns villa, hvor bløde kvaliteter, afstemte farver og et bevidst miks af materialer er gennemgående for indretningen. Masser af strik i form af puder og plaider er et grundelement og skaber sammen med rå grene i store vaser en cool nostalgisk stemning.

Se også: Få et smugkig i det nye ELLE Decoration (maj 2014)

Maria Høgh Heilmann er den ene grundlægger af designvirksomheden Aiayu, der har specialiseret sig i strik baseret på lamauld og bæredygtigt arbejde fra Bolivia, og hendes hjem bærer præg af den bevidsthed, der også ligger bag brandet.

“Mit arbejde hos Aiayu og virksomhedens stærke holdning til bæredygtighed og enkelt design finder også vej til mit hjem. Jeg foretrækker enkle og rene materialer i god kvalitet, og så har vi forsøgt at skabe en lethed i vores indretning ud fra devisen lidt men godt. Uld, bomuld, træ, metal og keramik har en særlig stoflighed og er de materialer, jeg helst vil bo med”

fortæller Maria, som foretrækker farver, der er afstemt fra samme ende af farveskalaen for at skabe en særlig ro.

Se også: Julie Fagerholt: Se mine sko

Aiayu betyder sjæl på de bolivianske indianeres sprog, og den del er vigtig for Maria:

“Ud over at skabe et produkt af høj kvalitet er det også vigtigt for mig, at skabe noget som giver mening. Den filosofi er også vigtig for mig privat, så vi bor meget i samme ånd. Og med ting, som jeg har fundet på mine rejser. Gennemgående for alle valg er, at der skal være en historie bag, som jeg kan tænke over som en del af min hverdag.”

Se billeder Maris Høegh Heilmanns lækre hjem i galleriet nedenfor