Bolig

Mie Juel: Sådan bor jeg!

- 31/08/2015

ELLEs stylingredaktør, Mie Juel, viser sin fine københavnerlejlighed på 65 kvm frem og fortæller, hvordan man skaber den røde tråd i hjemmet.

Tekst: Maria Frederikke Munch // Styling: Stine Langvad // Foto: Katrine Rohrberg

Som stylingredaktør på ELLE har Mie Juel om nogen øje for, hvad der fungerer visuelt – det ses også i forhold til de ting, hun omgiver sig med i sin lejlighed i indre København. En del af hendes job er konstant at søge efter inspiration, og det samme gør hun i forhold til sit hjem. Hendes stilsikre blik sørger dog for, at der altid er en rød tråd i de ting, hun håndplukker. 

Se også: Cos indgår samarbejde med HAY

Som barn rev Mie Juel de særligt inspirerende sider ud af sin mors boligmagasiner og gemte dem. Hun har dem stadig og kan i dag se, at hun har taget den stil, hun allerede dengang faldt for, med sig – dog i en lidt mere urban version.

”Jeg synes, min stil er rustik, men ikke på den industrielle måde. det er nok nærmere noget nordisk, der møder noget fransk,” forklarer Mie, der ofte tager billeder, hvis hun er i et hjem, hvor indretningen inspirerer hende.

Da hun skulle flytte ind i lejligheden her, oprettede hun desuden en Pinterest-profil for på den måde at have én stor online scrapbog, der gav et fint overblik over, hvordan hun skulle indrette sig.

”Fordi lejligheden er så relativt lille, og fordi der ingen døre er, havde jeg brug for at skabe én sammenhængende stil,” fortæller hun.

Mie omgiver sig helst med rolige, douce sand- og naturfarver, ligesom hun har begrænset nipseriet, og det nips, der er, er sat sammen i små tableauer. Det kan måske se rodet eller tilfældigt ud, men er det ikke – det er ”organiseret rod,” som Mie selv udtrykker det.

Se også: Mandagsmuse: Taylor Swift

Derudover er hun en samler. I lejligheden finder man  samlinger af alt fra tændstikæsker fra rundt omkring i verden til smukke Etro-puder taget til modehusets shows i Milano og selvfølgelig modemagasiner – Mie har været med, lige siden det første danske Elle-magasin gik i trykken.

Ud over de gennemgående naturfarver, samlingerne og de små op-stillinger er der andre ting, der hurtigt fanger øjet. Først og fremmest er man slet ikke i tvivl om, at her bor en, der beskæftiger sig med mode, for de mange modebøger og skoæsker er ikke til at overse, men det, der især skiller sig ud, er, at Mie ingen sofa har. Hun har i stedet prioriteret at have et stort træbord fra Rosmosegaard, som hun til hverdag både kan bruge som arbejds- og spisebord.

”Jeg elsker at lave mad og holde middage, så derfor skulle det store bord selvfølgelig være omdrejningspunktet,” fortæller hun. Dog savner hun lidt en hyggekrog, og lige nu er det lænestolen med fire lammeskind i, hun sidder i, når hun skal slappe af. Hun drømmer om en dag at erstatte den med stolen Hug i læder fra firmaet Wendelbo.

 ”Den er lækker, enkel og passer god ind hos mig”, siger hun.

Se også: VMA: De 10 bedste beauty-looks

Træd ind i Mies fine københavnerlejlighed i galleriet og bliv inspireret!

Psst…klik eller ‘swipe’ dig igennem billederne