Bolig

Julie fra Beau Marché: Sådan bor jeg!

- 20/01/2015

Julie Sasha Lee Dann, der er indehaver af cafeen og interiørbutikken Beau Marché i indre København, går altid efter det unikke. Hun er vokset op i Frankrig og har arvet sin fars passion for stole og franske klassikere som Jean Prouvé og Mathieu Matégot. Privat bor hun i en nyistandsat lejlighed i Holbergsgadekvarteret bag Det Kongelige Teater. Se billederne her og hør, hvad Julie mener om design og indretning, når det er godt.

Tekst og styling: Mille Collin Flaherty & Stephanie Bang // Foto: Line Thit Klein 

Hvordan vil du beskrive din stil?
”Kontraster, materialer og farver har stor betydning for mig. Det er skønt, at tingene er hinandens modsætninger, det giver en god balance: hårde mod bløde materialer, noget, der skinner, mod noget, der er mat, nyt og gammelt, stort og småt, at sætte noget, der er organisk, sammen med noget, der er meget moderne. Det er helt klart noget, jeg tænker over i min indretning. Jeg elsker også at have friske blomster. Nothing beats nature.”

Se også: Kom til Eames-filmaften hos Paustian

Hvilken type design falder du typisk for?
”Ting med historie. Måske en, man selv tænker sig til. Det er typisk de tidløse ting, jeg falder for. Godt design går netop på tværs af trends og kan derfor både holde i dag og om 100 år.”

Hvorfra stammer din interesse for design?
”Vi flyttede til Frankrig, da jeg var fem år. Min far handlede med møbler og rejste meget, og herfra var der hverken langt til Paris eller Milano. Min mor gik ofte på loppemarkeder og fandt smukke ting, og min far var på evig udkig efter vintagestole.”

Læs også: Se danske Gubis nyeste designs

Hvad drømmer du om at investere i af design til dit hjem?
”En Serge Mouille-lampe. Jeg tror måske, mit hjem er lidt for småt, men jeg kan bedst lide den til loftet med de tre arme. Jeg elsker de organiske former, og at den er så feminin. Jeg ville heller ikke have noget imod at shoppe lidt i Galerie Downtown i Paris, hvor jeg blandt andet har set et vintagebord i granit af Jean Prouvé.”

Psst.. ELLE-redaktionen er flittig bruger af Beau Marchés cafe. Prøv deres berømte Chevre Chaud eller nyd et godt glas vin i deres hyggelige lokaler.