Bolig

Hjemme hos Marie Worsaae: Et byhus midt i København

- 04/08/2016

Hjemme hos Aiayu-medejer, Marie Worsaae, er hver en detalje håndplukket. Om det er nyt eller gammelt, fra Bolivia eller Frankrig betyder ikke så meget for hende, så længe der er en hæderlig historie med. Læs meget mere lige her og få et eksklusivt kig med ind i Maries smukke hjem ...

I juni-udgaven af ELLE Decoration har ELLEs skribenter, Camilla Tange Peylecke og Mette Skjødt, mødt Marie Worsaae, som har vist os sit smukke hjem med de fineste, håndplukkede detaljer.

Marie Worsaae er medejer af det succesfulde og bæredygtige mode- og interiørbrand Aiayu, der har specialiseret dig i lækre strikvarer af det blødeste lamauld. 

Hjemme hos Marie Worsaae er hver en detalje håndplukket. Hendes inspiration til hjemmet opstår ofte under Maries rejser. Hun bor med lækre trævarer fra Italien, skøn strik produceret i Bolivia og franske og italienske fund fra bunkevis af rejser til sydeuropæiske himmelstrøg. Om noget er nyt eller gammelt, betyder ikke så meget for hende, så længe der følger en hæderlig historie med, og ærligheden kan mærkes i produktet.

”Under mine rejser bliver jeg inspireret og sætter mine tanker fri, men i mit hjem samler jeg tankerne og inspirationen.” Fortæller Marie Worsaae.

Læs også: Giv dit hjem et friskt pust med et mønstret mix

Marie bor i et lille hus midt i den gamle Frederiksstad i København, der rummer fransk elegance, rustikke detaljer fra Italien, nordisk lys og ikke mindst hjertevarme fra Bolivias bjerge, hvor Aiayus produkter bliver produceret.

Stedet har i gammel tid været en bank, og rummene indeholder stadig en masse historie og særpræg. Mange af de gamle bankdetaljer er bevaret og spiller stilmæssigt fint sammen i indretningen, der i høj grad også bærer Maries dna. En støvet farvepalet, gode materialer med masser af historie og fine fund fra mange rejser under varmere himmelstrøg. 

”Jeg omgiver mig med ting og detaljer, der har betydning for mig; ting fra mit arbejde, fra rejser, venner og familie. Jeg bruger dem alle, fordi jeg føler, at det er ved at bruge tingene, at de bliver levende. Det betyder ikke, at jeg ikke holder af dem og passer på dem, faktisk tværtimod! Jeg elsker at købe noget, der bliver en del af min hverdag, og som jeg ved vil følge mig i lang tid. Nogle af mine ting har værdi, andre har ikke, det vigtigste er, at de har værdi for mig,” fortæller Marie Worsaae.

Læs også: Marlene Juhl-Jørgensen: Sådan bor jeg

Marie har altid hele sin person med i alt, hvad hun laver. 

”Når man elsker det, man laver, er der sjældent skarpe linjer imellem hjem og arbejde,” fortæller Marie.

Hele tanken bag Aiayu var i sin tid at skabe et mærke, der var bæredygtigt produceret og æstetisk smukt, og den grundtanke oplever man også i Maries hjem, hvor den underspillede lækkerhed føles 100 procent autentisk.

I galleriet kan du få et eksklusivt kig med ind i Marie Worsaaes stilrige hjem, samt læse meget mere om de fine, håndplukkede detaljer der danner rammerne for Maries lækre hjem …