Mad og drikke

Har du prøvet Københavns nye “all day cafe & bakery”? Snart bliver det (måske) også dit nye predinner-hæng-ud-sted

- 02/09/2024

Stedet bager selv sit brød, som serveres til morgen og frokost, og snart vil du (forhåbentlig) også kunne hænge ud der om aftenen til snacks og vin, inden du skal ud og spise.

Den nyåbnede Café Kismet i københavns Indre By serverer lige nu friske, nemme retter og hjemmebagt brød, men med tiden er det planen, at stedet skal udvikle sig til et spot, man mødes med venner hele dagen og aftenen lang. Vi tog en snak med holdet bag.

Hvad er Kismet for et sted?
Vi kalder det for “all day cafe & bakery”. Underforstået: Vi er en café med friskbagt brød til morgen og frokost. Atmosfæren er desuden supervigtig for os, så vores gæster får lyst til at blive her.

Hvad betyder navnet?
Navnet betyder “skæbne” og beskriver meget godt vores relation, og hvordan vi endte under samme tag.

Hvem står bag, og hvor har I arbejdet før?
Vi er fire personer, der driver Kismet: Adam Bouaziz, Frederik Møller, Peter Vaabengaard og Theo Bigum. To af os kommer fra Galst bageri på Østerbro og to fra Tekno Eatery i Nordvest.

Hvilken retning tager I med jer til Kismet?
Vi har skabt et sted, hvor vi alle bidrager med forskellig erfaring, god service, håndtering af gode råvarer, kreativitet og god stemning

Hvad finder man på kortet?
På kortet finder man alt fra klassikere til nye anretninger, mens alle retter har brød som fast element – da vi bager alt selv.

Hvad er jeres egne favoritter?
Vores tærter har vist sig at være et kæmpe hit, og så har vores klassiske græske salat vist sig at være en favorit over sommeren.

Hvad er missionen med Kismet? Der er så mange steder i København, så hvor adskiller I jer?
Vores mission er, at vi gerne vil have folk til at blive hængende i flere timer og have en wonderful afternoon på Kismet. Vi skiller os ud, fordi vi som café bager vores eget brød. Derudover er Kismet en forholdsvis stor café med plads til mange gæster både inde ude.

Hvordan håber I, stedet vil udvikle sig?
Pt. afventer vi en alkoholbevilling fra kommunen, der gerne skulle medføre, at vi også kan holde åbent i aftentimerne. Kismet skal blive et sted, hvor man mødes til snacks og vin, inden man skal ud at spise på en af lokalområdets mange gode aftenrestauranter.

Hvor finder man Kismet?
Kismet ligger godt gemt bag festglade Gothersgade, helt præcist på Adelgade 16 i København K, hvor der før har ligget et P-hus. Lige i bunden af Wake Up!