Kærlighed

Marco Van Rijt & Sune Palner: “Kommunikation har helt sikkert været en nøgle for os til at skabe et sundt forhold”

- 30/08/2023

I 2014 fik Marco Van Rijt og Sune Palner øjenkontakt på en fortovscafé i Paris. Det blev starten på en stærk kærlighed, der rummer både store forskelligheder og rødder i både Holland og Danmark. I dag bor parret i København og skal giftes til sommer.

Dette interview er en del af interviewserien ‘Kærlighed er…’ i ELLEs julinummer, hvor vi har interviewet fem par, der fortæller, hvad kærlighed er for dem. Vi bringer her interviewet med Marco Van Rijt og Sune Palner, og her kan du læse seriens interview med Søren og Nikoline Le SchmidtTina og Waseen Ahmad, Cecilie Thorsmark og Jacob Kampp Berliner samt Bente Scavenius og Joen Bille.

SUNE: Vi mødte hinanden i Paris under Men’s Fashion Week i 2014. Det var i juni, og jeg så Marco for første gang, da jeg var til et møde på en café overfor den gamle Colette-butik. Han sad ikke så langt fra mig og spiste en croque madame med sin snapback omvendt på. Vi havde øjenkontakt, men vi snakkede ikke.

MARCO: Du prøvede virkelig at få min opmærksomhed.

Kærlighed er ....

Svær at definere. Når den slår gnister, er den uforklarlig. Men kærligheden har uendeligt mange ansigter. Derfor har journalist Emil Foget til juli måneds udgave af ELLE bedt alle, han har mødt den seneste måned, beskrive følelsen.
Her er det Marco van Rijt, fotograf og Sune Palner, kreativ direktør & CEO i A Management
 

S: Jeg slog mere eller mindre flikflak, og gik flere gange ud på toilettet, så jeg var sikker på, at du ville se mig. Men der skete ikke noget. Før om aftenen. Jeg tog til en fest på Palais de Tokyo, hvor de markerede sidste dag af Fashion Week og første dag af Gay Pride. Det var en kæmpe fest, jeg tog 10 tequilashots ved siden af filminstruktøren Martin Scorsese og blev megafuld. Og pludselig så jeg dig på dansegulvet, helt ædru.

Jeg gik gennem menneskemængden med min fuldemandsselvsikkerhed, pegede på dig, sagde: “Jeg så dig på caféen tidligere”, og overtalte dig til at joine mig og mine venner. Hele natten plaprede jeg om, at du skulle joine os til brunch dagen efter. Jeg var virkelig stædig. Til brunchen føltes alt så normalt, som om vi havde været sammen hele livet. Bagefter tog vi hjem og så Will & Grace med tømmermænd.

M: Det er vildt at tænke på, hvor mange mennesker der er i Paris, og hvor mange der var til festen, og af alle de mennesker, så fandt vi hinanden. To gange på én dag.

S: Bagefter tog jeg til København, og Marco tog hjem til Holland. Vi sms’ede frem og tilbage og aftalte at mødes i København. Marco kom for weekenden, men endte med at blive en hel måned.

Marco Van Rijt og Sune Palner

Sune Palner, 37, og Marco van Rijt, 38, har været forlovet i fire år, for som Sune siger: “Du er nogens ægtefælle resten af livet, men du kan kun være nogens forlovet for en stund”.

M: Vi havde så god kemi, at jeg bare blev ved med at udskyde min flybillet. Og ikke så lang tid efter flyttede jeg ind. Det har selvfølgelig været hårdt at være fra to forskellige lande, for jeg har efterladt min familie og venner i Holland. Men det gav bare mere mening at være i Danmark.

S: Vi blev forelskede i København. Det var en varm sommeraften, og vi var til et arrangement med alle mine venner. Marco passede helt organisk ind, og alle mine venner kunne se kvaliteten i ham. Det gjorde mig stolt. Selvfølgelig vidste jeg, at jeg var vild med ham inden, men at se ham i konteksten med mine venner gjorde mig virkelig forelsket. Jeg så en person, jeg kunne stå stille med og skabe et forhold med. En person, der giver mig tryghed og glæde.

M: Sune elsker mig, fordi vi deler en masse ting. Vi er begge meget passionerede omkring indretning og mode, og om at se verden sammen. Vi vil gerne have alt ud af livet og skabe en masse minder sammen. Det er en af grundene til, at vi er tiltrukket af hinanden.

S: Marco elsker mig, fordi jeg er en god kok. Jeg kan bestille alt for Marco på en restaurant. Alt. Han ville ikke kunne bestille min morgenmad. Jeg er den ekstroverte af os, og jeg booker vores ferier og får sat gang i tingene. Marco er mere rolig.

Læs ogå

Tina og Waseem Ahmad: “Vi kunne ikke gå åbent på gaden og holde i hånd”

M: Jeg er en smule introvert, og kan godt lide at have min hjemmetid. Det er vigtigt for et forhold, at man ser noget i den anden, som ikke er en selv, og at man spiller bold op af det. Hvis ikke det var for Sune, ville jeg bare blive hjemme hele tiden.

S: Omvendt holder Marco mig ‘grounded’ og sørger for, at jeg tager pauser. Hvis det ikke var for ham, ville jeg nok være død af et stressinduceret hjertestop. Han er god til at få mig til at chille derhjemme.

M: Du skubber mig virkelig til at drømme større og være i øjeblikket.

S: Vi har en virkelig stærk kærlighed til hinanden og supplerer hinanden godt. Vi er hinandens bedste venner. Du er mit yndlingsmenneske at rejse sammen med, og hvis jeg ser noget smukt, er min første tanke altid, at jeg ville ønske, du var her.

M: Noget af det vigtigste, du kan gøre sammen som par, er at tale om det, der ligger dig på sinde. Kommunikation har helt sikkert været en nøgle for os til at skabe et sundt forhold. Sune har det med at holde ting for sig selv, hvor jeg er mere åben og deler alle mine frustrationer, om det er arbejde, venner eller familie. Men du kan vokse sammen som par, og Sune er åbnet meget mere i løbet af de sidste ni år.

S: Jeg har været vant til at ‘deale’ med tingene selv. Det er ikke naturligt for mig at tale om mine følelser. Jeg skal skubbes lidt. Og der har Marco lært mig at blive bedre til det.

Læs ogå

Bente Scavenius og Joen Bille: “Jeg var tiltrukket af alt det, Joen repræsenterede. Det var den verden, jeg drømte om”

S: Til sommer skal vi giftes på Fyn. Det bliver et intimt, smukt udendørs bryllup med langborde i naturen. Ren countryside.

M: Jeg friede til Sune i Firenze, Italien. Vi skulle egentlig have været til vores vens bryllup. Billetterne og hotellet var bestilt, og så gik de fra hinanden en måned inden og aflyste brylluppet. Jeg ringede til vores venner og fortalte, at jeg overvejede at fri, og så tog vi alligevel af sted.

S: Jeg var fuldstændig i chok, da du friede til mig. Det chokerede min indre kontrolfreak.

M: Jeg vidste, at jeg skulle fri til Sune, fordi han er så svær at overraske. Derfor havde jeg lyst til at tage initiativet og gøre det for ham. Det er klart det bedste og smukkeste, jeg nogensinde har planlagt. Vi skulle på rundtur på et par vingårde i Firenze, og egentlig havde jeg tænkt mig at gøre det senere på dagen. Men vi blev så berusede på den første vingård, at jeg bare gjorde det.

S: Du var så nervøs.

M: Jeg frygtede virkelig, at du ville finde ud af det. Du ved altid, alt der sker. Da jeg gik ned på knæ, blev du så chokeret, at du tog fire skridt væk fra mig. Jeg kan huske, at jeg spurgte dig, hvor du var på hen. Og du blev ved med at gå tilbage og spørge, hvad jeg lavede.

S: Og så begyndte jeg at græde. Det gør jeg ellers aldrig.

M: Det var virkelig et særligt øjeblik. Og på den måde kom der også noget godt ud af den weekend.

S: Som queer-person kan du virkelig føle dig misforstået, alene og sårbar. Marco får mig til at føle mig så sikker og elsket for den, jeg er. Han giver mig lov til at være 100 procent mig.

M: Sune får mig til at føle, at jeg kan gøre alt i verden.

Lyt til ELLEs podcast ‘Klædt På’, som er din månedlige podcast om tendenser, strømninger og insiderviden fra modens verden med Mads Emil Grove Møller som vært. 

Læs ogå

Kjoleudlejningskonceptet Marry Me, Millo: “Vi drømmer om at samarbejde med Saks Potts, Cecilie Bahnsen og Søren Le Schmidt.”