Kærlighed

Cecilie Thorsmark og Jacob Kampp Berliners kærlighedshistorie: “Vi havde ikke udvekslet telefonnumre, og det var før Instagram”

- 18/08/2023

For 13 år siden fandt Cecilie Thorsmark og Jacob Kampp Berliner hinanden på en bænk. De havde aldrig mødt hinanden før. Lige siden har de holdt gang i en intens og altopslugende samtale. I dag er de gift og har tre børn.

Dette interview er en del af interviewserien ‘Kærlighed er…’ i ELLEs julinummer, hvor vi har interviewet fem par, der fortæller, hvad kærlighed er for dem. Vi bringer her interviewet med Tina og Waseem Ahmad, og du her kan du interview med Søren og Nikoline Le Schmidt, Tina og Waseen Ahmad, Marco Van Rijt og Sune Palner samt Bente Scavenius og Joen Bille

Cecilie: Vi mødte hinanden på en bænk i New York. Vi var til et arrangement i forbindelse med vores arbejde og endte med at sidde og snakke sammen i tre timer. Vi blev fuldstændig opslugt af samtalen og hinanden.

Jacob: Vi havde aldrig mødt hinanden eller havde nogle fælles bekendte. Det var spændende, at man overhovedet ikke kendte hinanden. Jeg tror, at jeg var ekstremt fascineret af, at der var så smuk en person, der ville snakke så længe med mig. Da jeg tog en taxa videre, kiggede vi dybt på hinanden.

C: Jeg kan tydeligt huske at komme hjem til København, møde ind på kontoret og snakke med mine kolleger, der havde været vidne til vores intense møde. De så tydeligt kemien mellem os, og den tanke gjorde mig ekstremt glad. Jacob havde slået benene væk under mig. For mig var det vildt at være så intenst opslugt af en samtale. Jacob var en spændende person med et højt energiniveau, og det er han heldigvis stadig.

Kærlighed er...

Svær at definere. Når den slår gnister, er den uforklarlig. Men kærligheden har uendeligt mange ansigter. Derfor har journalist Emil Foget til juli måneds udgave af ELLE bedt alle, han har mødt den seneste måned, beskrive følelsen.
Her er det Tina Borch Lappé Ahmad, CMO hos Modström, og Waseem Ahmad, kreativ salgsdirektør & Partner i Vernon Sport og Kayak Bar.
I magasinet kan du blandt andre møde parrene Søren og Nikoline Le Schmidt samt Cecilie Thorsmark og Jacob Kampp Berliner.

C: Vi havde ikke udvekslet telefonnumre, og det var før Instagram. Jeg prøvede at Google dig og fandt bare en landskabsarkitekt med samme navn. Det tog nogle uger, før vi stødte på hinanden på Bakken i Kødbyen. Da den lukkede, tog vi videre på Skipper’s Bodega, hvor vi endelig kyssede og udvekslede numre. Vi var langsomme, men det var også spændende at tage det i et andet tempo.

Jacob Kampp Berliner og Cecilie Thorsmark

Når Jacob Kampp Berliner, 47, og Cecilie Thorsmark, 40, skal dyrke deres tosomhed, behøver det ikke at være en stor ting. Oftest handler det bare om at zoome ud af hverdagen og zoome ind på hinanden. “Vi er gode til at få børnene passet i to timer, løbe ned på 90’eren (bodega i København, red.), få to øl og så løbe tilbage igen,” siger Jacob Kampp Berliner.

J: Vores første udflugt var på Den Gule Cottage (restaurant i Nordsjælland, red.). Jeg hentede dig i min gamle Mercedes og fik en parkeringsbøde.

C: Du vil gerne bryde normerne, så det skal helst ikke kaldes en date. Første gang jeg nævnte en dobbeltdate, blev du ligbleg. Jeg havde aldrig spist så fint, som vi gjorde den dag. Du bestilte kalvebrisler, og jeg anede ikke, hvad det var.

J: Jeg tænkte, at du var utrolig klog, så man skulle tidligt op. Den første tid var magisk, berusende og vanvittig. En aften vi var i byen, købte jeg billetter til Berlin, uden du vidste det, og så tog vi direkte fra byen og i lufthavnen og havde en vanvittig weekend.

C: Vi var stormende forelsket. Jeg turde ikke håbe på, at det ville udvikle sig til et forhold, men ret tidligt delte jeg med mine veninder, at Jacob godt kunne være ham, jeg skulle tilbringe resten af mit liv sammen med. Jeg drømte om det, men turde ikke sige det højt.

J: Da det blev jul, gav jeg dig en rejse til Buenos Aires. Vi fejrede nytår derover og svømmede rundt i en hotelpool den 1. januar, hvor vi aftalte at være kærester. Da vi på vej hjem skulle mellemlande i Madrid, tog vi en taxa ind til byen for at få en drink, og det var meget generelt for starten på vores forhold, det hele var meget spontant og helt magisk.

Læs ogå

Søren og Nikoline Le Schmidt: “Hvis vores relation skulle lykkes, var det nødt til at ske udenfor Danmarks grænser”

C: Der kiggede vi hinanden i øjnene og definerede vores forhold. I flyveren hjem fra Buenos Aires, havde vi endnu en intens snak, hvor vi kom ind på emnet børn. Vi fik sagt til hinanden, at vi elsker hinanden og drømmer om at få børn sammen. En måned efter var jeg gravid. Der gik under et år fra vores første møde i New York til den positive graviditetstest. Vi havde ikke forventet, at det skulle gå så hurtigt.

J: Det var kun anden gang, jeg mødte Cecilies forældre, at vi fortalte dem, at vi var gravide. Der var hård konkurrence, for Cecilies far havde set Anni Fønsby på genbrugsstationen, så vi kæmpede om spotlightet. De tog det godt og jublede.

C: Du var også rigtig glad, men du var selvfølgelig også 35.

J: Ik’ få det til at lyde så gammelt. Men ja, jeg har aldrig været i tvivl om, at vi to skulle være sammen.

C: Vi har snart været sammen i 13 år, og der har selvfølgelig været op- og nedture, men vi har aldrig været usikre på hinanden.

J: Jeg tror, at Cecilie elsker mig, fordi hun fik det, hun så i starten. Jeg er relativt impulsiv og uforudsigelig, men samtidig varm og meget romantisk. Så hos mig finder hun både tryghed, og at alt kan ske. Den blanding gør, at der aldrig kommer en ugeplan med mad op på køleskabet.

“At blive gift efter at have været sammen i 12 år var helt vildt livsbekræftende. Det havde været et andet ja, hvis vi var blevet gift efter det første år.”

C: Jeg tror, Jacob elsker mig, fordi jeg har et lyst sind. Og overvejende godt humør. Jeg er meget optimistisk. Det passer godt til dit temperament og din personlighed. Jeg ville ikke være, hvor jeg var i dag, hvis du ikke havde hjulpet mig.

J: Det samme gælder for mig. Jeg har haft godt af at lære at forberede mig, og Cecilie har lært ikke at bekymre sig tre timer før flyet letter.

C: Der er ingen tvivl om, at vi har de samme grundværdier, men vi er hinandens modsætninger. Du drømmer og er meget idealistisk. Og du er eventyrlysten, hvor jeg er pragmatisk. Det har været godt at blive skubbet i en retning, hvor jeg favner det uforudsigelige. Både på jobbet, men også i privatlivet. Vi er lige blevet gravide med vores tredje barn, og jeg havde nok været lidt mere praktisk og tænkt, at vi har to børn på 12 og 7, og det må være nok. Men Jacob får mig til at drømme og turde springe ud i det. Du har lært mig at leve i nuet.

J: Vi har den samme ordentlighed over for andre. Det er en af vores grundværdier. Fundamentet for vores modsætninger, er vi ens om.

C: Vi blev gift i september. Det var et af højdepunkterne i vores samliv. At blive gift efter at have været sammen i 12 år var helt vildt livsbekræftende. Det havde været et andet ja, hvis vi var blevet gift efter det første år. Det var specielt, for vi vidste virkelig, hvem hinanden var, og hvad vi sagde ja til. Vi kendte styrkerne og svaghederne i vores forhold. Vi har en historie sammen, og præcis derfor siger vi ja til en fremtid sammen.

J: Vi blev gift ud af kærlighed og ikke på grund af praktik.

C: Vores børn ville rigtig gerne have, at mor og far blev gift. Da du friede var de der også, og det har været en kæmpe oplevelse i vores liv. Vores ældste datter fortalte mig for nylig, at hun stadig kan få tårer i øjnene, når hun tænker tilbage på det.

C: Vi har altid været enormt gode til at tale sammen og virkelig dyrke samtalen, og det er vi stadig. Vi finder hurtigt tilbage til at være opslugt af hinanden, og det vi bringer til bordet.

Læs ogå

Bente Scavenius og Joen Bille: “Jeg var tiltrukket af alt det, Joen repræsenterede. Det var den verden, jeg drømte om”