Mode

Kjoleudlejningskonceptet Marry Me, Millo: “Vi drømmer om at samarbejde med Saks Potts, Cecilie Bahnsen og Søren Le Schmidt.”

- 15/03/2023

Sascha Weismann Lund og Mathilde Heslev-Rasmussen er stifterne bag kjoleudlejningskonceptet Marry Me Millo, der netop har udvidet med deres egen minikollektion af fest- og brudekjoler skabt udelukkende af overskudsmaterialer.

Marry Me Millo er et brude- og festkjole udlejningskoncept, hvor du kan leje din drømmekjole til en særlig anledning for en brøkdel af den pris, det ville koste at købe kjolen fra ny. 

Stifterne bag, Sascha Weismann Lund og Mathilde Heslev-Rasmussen, vil gøre op med den endeløse ‘køb-og-brug-en-gang’-kultur, ved at tilbyde et cirkulært alternativ, hvor en anledningskjole bliver brugt igen og igen og igen. 

Nu har de udvidet konceptet med en unika-kollektion, som er skabt udelukkende af overskudmatrialer af den anerkendte kjoledesigner Rikke Hubert. Princippet er dog det samme, som med de øvrige kjoler, Marry Me Millo udlejer: Kjolerne kan lejes af alle, og formålet er, at de skal bruges igen og igen.

ELLE har talt med stifterne bag om tankerne bag at skabe selv – og ikke mindst hvorfor et udlejningskoncept er fremtidens måde at ‘købe nyt’ på:

“Mange kvinder kan godt lide følelsen af at have noget nyt på, når de skal ud. Den følelse vil vi gerne imødekomme uden at øge forbruget. Hos os kan man leje kjoler og smykker og have noget nyt på samtidigt med at have god samvittighed, da man ved, at outfittet lever videre weekend efter weekend – modsat den kjole man stresskøber i butikken inden et arrangement, som måske kun bliver brugt én gang inden den ryger ind i skabet.”

Foto: Polina Vinogradova

“Langt de fleste af vores kjoler købes brugt. Vi køber begge vintage og har altid dyrket det meget. Vi har ’alerts’ på over 100 forskellige brands og styles vestaire.com, og vi elsker at gå på jagt i luksus-seconhand-butikker. Når vi er i udlandet, bliver vores mænd og børn bliver trukket rundt i de små vintagebutikker.”

“Vi har fra begyndelsen i Marry Me, Millo haft et ønske om at udvikle vores egne kollektioner i samarbejde med kendte designere. Det har været spændende for os at forsøge at udforde dem til at dykke længere ned i ansvarlig mode f.eks. i form af overskudsstoffer.”

Foto: Polina Vinogradova

“Vores første kollektion var helt oplagt at lave i samarbejde med Rikke Hubert, der netop elsker at arbejde med overskudsstoffer.”

“Inden hun begyndte at designe for Jerome Studio havde hun sit eget mærke. Rikke er kreativ og elsker at gå på jagt i genbrugsbutikker for at give gammelt tøj nyt liv. Hun har f.eks. fundet gamle blonder, farvet dem i te og syet det sammen til vores smukke blondesæt. Vores fælles passion for ansvarlig mode var klart en af hovedårsagerne til, at vi lavede et samarbejde.”

Foto: Polina Vinogradova

“Det sværeste var at finde de ’rigtige’ metervarer. Når man har en vision om en kjole, man vil lave, men kun kan finde et lille stykke genbrugsstof, der passer til, så kan det godt være svært. Heldigvis var Rikke kreativ, hvad angik at finde stofferne og få det til at fungere. Vi har blandt andet fået skabt en silkekåbekjole, som er sammensat af silketørklæder fra kendte modehuse. Der er blevet indfarvet i vandfarver som changerer så smukt; fra helt lyseblå toner til mørkeblå, grønne og lilla nuancer.”

“I fremtiden drømmer vi om at samarbejde med kvinderne bag Saks Potts, Bettina Bakdal, Cecilie Bahnsen og Søren Le Schmidt.”

Foto: Polina Vinogradova

Læs mere og følg @marrymemillo her.  

Læs ogå

Cecilie har 99 kjoler – og deler dem alle med dig