Mad og drikke

Populær café sætter sensommerens absolut mest insta-worthy dessert på menukortet

- 16/08/2023

Den har potentiale til at gå lige så viralt som avocadomadden.

Der er desserter, og så er der desserter. Den slags, der får vores hjerte til at banke lidt hurtigere – også selv om dessertens essens i sit udgangspunkt er såre simpel.

Men det handler naturligvis ikke bare om at sætte to velsmagende elementer sammen. Det handler om præsentation, for, som man siger, spiser øjnene (og i disse tider også kameralinsen) først.

Det ved de om nogen på den københavnske kultcafé, Atelier September, som kokken Frederik Bille Brahe står bag.

Det var nemlig dem, der allerede omkring 2016 (dengang Instagrams fremmeste formål var at dele billeder af æstetisk præsenteret mad), formåede at gøre noget så simpelt som avocado på rugbrød til det hotteste, man kunne indtage.

Og nu har caféen med stor sandsynlighed gjort det igen. Altså sat et sikkert hit på menukortet, der egentligt er ret simpelt, men hvor præsentation og ikke mindst smag går op i en enhed så høj, at man nærmest hører englene synge.

Der er naturligvis tale om den italienske dessertklassiker affogato al caffe, der i princippet blot er en kugle vaniljeis med et skud espresso over.

Men naturligvis har den enkle, opfriskende dessert lige fået et nyk opad på æstetikskalaen, idet den i sin version hos Atelier September serveres som sirligt snoet softice i en hvid porcelænskaffekop, hvortil man får en lille stålkande med skoldhed espresso.

Alt i alt udgør desserten det perfekte insta-moment, som vi allerede spår til at stikke af viralt på samme måde som caféens avocadomad gjorde det for snart et halvt årti siden.

Affogato al caffe kan – ifølge et Instagram-opslag fra Frederik Bille Brahe fås fra onsdag den 16. september 2023.

Lyt til ELLEs podcast ‘Klædt På’, som er din månedlige podcast om tendenser, strømninger og insiderviden fra modens verden med Mads Emil Grove Møller som vært. 

Læs ogå

Du går aldrig tilbage til almindelig iskaffe, når du har prøvet denne superlette opskrift