Mad og drikke

Vegetarisk julefrokost: Rødbedesyltede æg med grønkål, peberrod og ristet boghvede

- 07/12/2022

Kok Frida Hensel giver sit bud på gode og velsmagende retter, du nemt selv kan lave. Her er det opskriften på ret til det vegetariske julefrokostbord.

Spis festlige og farverige solæg til julefrokost, enten som de er med ristet brød, eller som en del af et større vegetarisk julebord, med varme tærter og andre mættende salater. 

Her deler kok Frida Hensel sit bud på den perfekte ret til det vegetariske julebord: Rødbedesyltede æg med grønkål, peberrod og ristet boghvede.

 

Foto: Kavian Borhani

Opskrift til 4 personer: Rødbedesyltede æg med grønkål, peberrod og ristet boghvede.

Ingredienser

  • 1 rødbede skåret i tern
  • 4 æg smilende 
  • 1,5 dl æblecidereddike 
  • 1 dl vand
  • Syltekrydderier f.eks – peberkorn, laurbærblade, stjerneanis eller nelliker 
  • 1 spsk salt 
  • 3 spsk sukker 
  • 1 bakke karse 

 

  1. Start med syltelage til æggene
  2. I en gryde koger du rødbede, eddike, vand, krydderier, salt og sukker op lad lagen køle ned
  3. Sigt lagen over de kogte æg og lad dem sylte 15-25 timer
  4. Rør creme fraiche, peberrod, citron, salt og peber sammen. Tilføj evt en smule fløde og lad det syrne med
  5. Bland godt med grønkålen og lad dressingen “mørne” kålen en smule
  6. Rist boghveden på en pande og halver de rødbede syltede æg
  7. Anret salten med den creme grønkål i bunden, de rødbedefarvede æg, karse og ristet boghvede

 

Du kan se, hvordan du laver opskriften her: 

Læs ogå

Ved du ikke helt, om du er til østers? Så skal du prøve denne opskrift