Mad og drikke

Opskrift: Spicy grøntsagsuppe med dild og chili

- 23/11/2022

Kok Frida Hensel giver sit bud på gode og velsmagende retter, du nemt selv kan lave. Her er det opskriften på varm grøntsagsuppe med dild og chili.

Den varme grøntsagsupppe med dild og chili er et perfekt bud på en varm ret i de kolde måneder.

Du kan supplere suppen med en bouquet garni med suppeurter som frisk salvie, rosmarin og timian, som du binder sammen med en smule bomuldssnor. 

Varm grøntsagsuppe med dild og chili

Ingredienser

  • 2 skalotteløg skåret i ringe
  • 3 fed hvidløg i tynde ringe 
  • 2 stengler blegselleri skæret i 1,5 cm tykke stykker 
  • 5 små kartofler skrubbede og halverede 
  • 4 mellemstore gulerødder skrubbede og halverede på langs 
  • 1 spsk tomatpure 
  • 2 grønne pebre eller 5 patron pebre halverede på langs 
  • 1/2 bundt dild hakket fint 
  • 3 laurbærblade 
  • Saft fra en citron 
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk chili alt afhængig af styrke 
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 1 l boullion enten høne eller grøntsags
  1. Sauter skalotteløg i olivenolie i en gryde
  2. Tilsæt hvidløg og blegselleri og lad det hele få varmen og falde lidt sammen 
  3. Tilføj tomatpure og lad det brænde lidt af. Tilføj de resterende ingredienser og lad det samle sig i gryden over en halv time. 
  4. Når grøntsagerne er møre, er suppen klar
  5. Smag den godt til med dild, frisk citronsaft, sort peber og olivenolie
     

Du kan se, hvordan du laver opskriften her: 

Læs ogå

Ved du ikke helt, om du er til østers? Så skal du prøve denne opskrift