Kok Frida Hensel giver sit bud på gode og velsmagende retter, du nemt selv kan lave. Her er det cremet dip af valnødder med grønne grøntsager.
Den cremede valnøddedip med grønne grøntsager kan både bruges som en forret eller som en del af en middag.
Cremet valnøddedip med grønne grøntsager
Ingredienser
Til dip:
- 100 gram valnødder
- 100 gram ricottaost
- 3 spsk. olivenolie
- Citronsaft og salt til at smage til med
Grønne grøntsager
- 1 zucchini
- 1 agurk
- 1 håndfuld grønne bønner skåret i mindre stykker
- 1 lille håndfuld bælgede ærter
- 1 spsk. smør
- Citronsaft og skal
- Frisk mynte
1. Blanchér valnødder i en gryde med kogende vand. De skal kun koge et enkelt minut for at fjerne noget i bitterheden i valnødden.
2. Blend nødderne med en smule vand til du har en cremet masse. Det kan godt tage et par minutter.
3. Rør ricottaost i valnøddemassen og smag til med salt og citron.
4. Rids med en gaffel lang både din agurk og din zucchini, så du får et stribet mønster. Gør det eventuelt to-tre gange for at få skarpere striber. På denne måde får du mere smag i dine grøntsager – og det ser også fint ud.
5. Skær efterfølgende begge grøntsager ud i 1/2 centimeter tykke skiver.
6. Varm en pande op med en spiseskefuld smør, en deciliter vand og citronskal. Tilsæt grøntsager og lad smørvandet omslutte sig dem. Tilberedningstiden er ikke længere end et par minutter, så grøntsagerne både bibeholder farve og konsistens. Tilsæt godt med flagesalt og citron.
7. Anret valnøddecremen på en tallerken med lune grøntsager over og frisk mynte.
Du kan se, hvordan du laver opskriften her: