Kok Frida Hensel giver sit bud på gode og velsmagende retter, du nemt selv kan lave. Her er det fladbrød med grillede majs, blødkogte æg og stærk paprika.
Fladbrød med grillede majs, blødkogte æg og stærk paprika er den perfekte frokost, hvis du gerne vil gøre lidt ekstra ud af det. Retten kan også sagtens bruges til en let aftensmad.
Fladbrød med grillede majs, blødkogte æg og stærk paprika
Opskriften er til to personer
Ingredienser
Til fladbrød:
- 5 spsk. græsk yoghurt
- 7 spsk. hvedemel
- 1 1/2 tsk. bagepulver
- Flagesalt
Til fyld:
- 1 majskolbe
- 1/4 zucchini skåret i mindre stykker
- 2 blødkogte pillede æg
Til spread:
- 1 spsk. græsk yoghurt
- 1/2 spsk. mayonnaise
- 1 spsk. tomatpuré
- salt, sukker, eddike
- Piment d’Espelette, sød paprika eller chiliflager til at drysse med
Opskrift
1. Saml mel, yoghurt, bagepulver og salt i en skål.
2. Tilføj enten mere mel eller yoghurt efter behov, så det er en samlet dej.
3. Form dejen i to kugler, og rul ud med en kagerulle, så du har to tynde fladbrød.
4. Steg brødene på en pande i en smule olie, til de er gyldne på begge sider.
5. Hvis du har gaskomfur, kan du lægge majskolben direkte på ilden og lade den “grille”.
6. Alternativt kan du skære majs fra kolben og riste dem hårdt på en tør pande.
7. Steg zucchini i en smule olie, og krydr med salt.
8- Mix spread af yoghurt, tomatpure og og mayonnaise og smør på fladbrødene.
9. Put majs, zucchini og de halverede blødkogte æg ovenpå brødet, og drys godt med paprika.
Du kan se, hvordan du laver opskriften her: