Kok Frida Hensel giver dig opskriften på en nem og velsmagende ret med fisk og sommergrønt.
Stegt fisk med blancherede sommergrøntsager og tatarsauce
Opskriften er til 2 personer.
Ingredienser
- 2-250 gram kuller
- 150 gram nye kartofler (forkogte)
- 1/2 spidskål skåret i både
- 2 gulerødder skrubbet og skåret i store stykker
- 1/2 bundt radiser
- Evt. nybælgede ærter, der kan serveres sammen med kartoflerne
Tatarsauce:
- 2 spsk. græsk yoghurt eller creme fraiche
- 2 spsk. mayonnaise
- 1 spsk. hakkede kapers
- 2 spsk. cornichoner
- 1 håndfuld finthakkede krydderurtemix – fx: kørvel, estragon, persille eller dild
- 1 citron
- Salt, sukker, frisk citronsaft
Opskrift
1. Del din fisk op i portioner, cirka 100 gram per person, og salt fisken. Stil den til side på et stykke køkkenrulle.
2. Så skal du i gang med din tatarsauce: Bland dine hakkede kapers, cornichoner og krydderurter med yoghurt og mayonnaise. Smag til med salt, sukker og citronsaft.
3. Sæt en gryde over med vand, salt og eventuelt med urter, hvis du har det. (Det kan fx være en løgtop, en skive citron, laurbærblade eller timian)
4. Mens du venter på, at vandet koger, skal du finde din fisk frem: Steg den på en varm pande med smagsneutral olie – når fisken er 80 procent tilberedt, kan du tilføje smør, krydderurter eller laurbærblade til panden.
Alt afhængig af tykkelsen på din fisk, tager det ikke mere end nogle minutter at stege et stykke fisk. Hvis du har en stegenål, er den god at bruge, hvis du ikke har det, kan du gå efter flagerne på fisken: Når de adskiller sig let, er den ved at være færdig.
5. Til sidst skal du klargøre alle dine grøntsager og derefter blanchere dem med et dyp i dit kogende vand i cirka 30 sekunder. Put dem derefter i en fælles skål, hvor du vender dem med en smule olivenolie, citronskal og citronsaft.
6. Anret fisken på en tallerken med både af citron. De blancherede grøntsager, kartofler og tatarsauce kan anrettes i separate skåle.