Home / Skønhed / Sundhed / Peanutbutter muffins med æble og banan – få opskriften her!
Er der noget, vi bare elsker, så er det peanutbutter! Det gør Julie Bruun heldigvis også. Her får du hendes opskrift på peanutbutter muffins med æble og banan.
Vi er vilde med blogger- og kogebogsforfatter Julie Bruun og hendes dejlige opskrifter på sundere alternativer til vores alle sammens yndlingsretter! Her forkæler hun os med proteinrige peanutbutter muffins med æble og banan. En lækker snack eller dessert til enhver lejlighed.
Få Julie Bruuns opskrift her.
Læs også: Dagens sunde tip: Sund og slankende skyr/yoghurt
Det skal du bruge:
– 1 æble
– 1 banan
– 3 spsk. peanutbutter
– 4 spsk skyr
– 1 scoop (stor skefuld) vanilje protein (kan undlades, så bruger du blot lidt mere havregryn)
– 1,5 dl havregryn (alternativt noget glutenfrit mel)
– 2 spsk flydende sød
– 1 tsk bagepulver
Sådan gør du:
– Riv æblet og mos bananen sammen (det smager i øvrigt også lækkert sammen, så pas på med ikke at spise det hele allerede her)!
– Kom det i en skål med de resterende ingredienser og bland det hele godt.
– Kom dejen i muffinforme og giv dem cirka 20 minutter ved 200 grader.
Læs også: Skønhedsredaktørens 10 april-favoritter
Den perfekte snack til enhver dejlig. Så er der vist bare tilbage at sige velbekomme.
Psst… I galleriet kan du få sundhedsblogger Sara Jin Smidst 8 bud på sunde og slanke morgenmadsanretninger.
Foto: All Over Press
Den ”sunde” morgenskål: 3 dl havre-, byg- eller spelt grød på vand med friskrevet æble, 5 hakkede mandler og lidt kanel.
Høj mæthedsværdi pga. de mange fibre fra den grove grøden, men samtidig også et bastant måltid med et højt indhold af kulhydrat både fra frugt og grød, men dog også et relativt lavt proteinindhold. Pssst… hvis du er på farten har 'Grød' udviklet to forskellige slags økologisk havre-byggrød i samarbejde med 7/11, som du kan have med på farten - se mere her .
Foto: All Over Press
Den slankende morgenskål: 3 dl cheasy skyr med vanille 0.1% og 30 g müesli (ca. en lille håndfuld). Den kalorielette skyr har et højt protein indhold, hvilket holder dig mæt længe samtidig med at indholdet af kulhydrat holdes relativt lavt. Når du vælger müesli, så vær opmærksom på kulhydrater i form af sukker, tørret frugt, honning. Psst… er du på farten, så kan du købe en Cultura Balance (naturel) med müesli og en lille ske i toppen
Foto: All Over Press
Sund avocadomad: 1 skive ristet rugbrød med ½ avokado, chiliflager, salt & peber samt et blødkogt æg.
Slankende avocadomad: 1 skive groft knækbrød fx Wasa Rugsprø eller sport+, en kvart avokado samt et blødkogt æg. Ved at spise knækbrød får du stadig kulhydrat og fuldkorn, men i en begrænset mængde. Avokado indeholder en masse gode fedtstoffer, men er samtidig en kaloriebombe, hvorfor den bør spises i begrænsede mængder, hvis du ønsker at tabe dig.
Foto: All Over Press
Sund omelet: Den ”sunde” 2 æg, lidt minimælk, grøntsager evt fra frost spinat, broccoli, champignon og cherrytomater, e vt lidt kylling, kalkun eller skinke og lidt revet ost fx parmesan eller gedeost . Omeletten er en lækker lille luksus i en stresset hverdag. Den har et relativt højt protein indhold, og så er det en nem måde at få lidt ekstra grønt indenbords allerede fra morgenstunden.
Slankende omelet: Ønsker du en ”slankende” version, så erstat 1-2 æg med ren æggehvide og undlad osten. Så får du stadig et højt proteinindhold og fibre fra grøntsagerne, men holder kalorieindholdet nede.
Foto: All Over Press
Sunde klatkager: 1 stor moden banan, 2 æg, 1 spsk, affedtet kokosmel evt. 1 tsk vanillesukker. Topping: 1 spsk. skyr + lidt kanel (ca. 4-6 pandekager). Mos banen og pisk det sammen med æggene, tilsæt kokosmel og evt. vaniljesukker. Steges i lidt smør ved middelsvag varme. Lækkert alternativ til søndagsbrunchens tunge amerikanske pandekager med sirup.
Slankende klatkager: 100 g hytteost, 1 æg + 2 æggehvider, 1 spsk. skyr naturel, 1 spsk. Husk eller loppefrøskaller, 1 tsk. vanille/kanel eller kardemomme. Topping 1 spsk. Cheasy skyr med hindbær og granatæble. Miks æg og hytteost sammen med stavblender, så du får en ensartet masse. Tilsæt de øvrige ingredienser og pisk sammen. Lad blanding stå 5-10 min. imens opvarmer du en slip-let pande (middelvarme). Steg pandekagerne i lidt smør.