Vi har gjort barndoms-livretten pasta med tomatsauce 100% vegansk og plantebaseret.
Opskriften er til 2 personer.
Ingredienser:
- 2,5 dl. rå usaltede cashewnødder
- 3 dl. god tomatsauce
- 1 spsk. tomatpure
- 1/2 dl. vand
- 1 fed hvidløg
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 1 håndfuld frisk timian
- 200 gram fuldkornspasta
- 1 håndfuld ristede pinjekerner
- Salt, peber og tørret oregano
Fremgangsmåde:
- Hæld kogende vand over cashewnødderne, og lad dem stå i 1 – 2 timer. Hæld vandet fra og blend nødderne med tomatsauce, hvidløg, vand, tomatpure og krydderurter i en kraftig blender til du har en cremet sauce. Smag til med salt, peber, oregano, lidt revet skal og saft fra en citron.
- Kog pastaen som anvist på pakken, hæld vandet fra og vend den varme pasta i den cremede tomatsauce. Drys med hakkede ristede pinjekerner og friske krydderurter.
- Velbekomme!