Sundhed

Opskrift: Vietnamesiske kokospandekager med varmrøget laks og grønt

- 26/04/2019

Har du brug for at lave noget nemt, lækkert og hurtigt? Så er vietnamesiske madpandekager lavet på kokosmælk og rismel retten for dig.

Hvis du ønsker en vegetarisk version af pandekagerne, kan den varmrøgede laks sagtens skiftes ud med grønne linser og avokado.

Opskriften er til 4 personer.

Ingredienser:

 

  • Pandekagedej:
  • 2 æg
  • 1 dåse fuldfed kokosmælk
  • 1,5 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. salt
  • 2,5 dl vand
  • 300 gram rismel
  • 3 forårsløg

 

  • Fyld:
  • 3 gulerødder
  • 1 moden mango
  • 1/2 agurk
  • 250 gram varmrøget laks
  • 200 gram bønnespirer
  • Koriander og tørre chiliflager til pynt

 

Læs også: Buddha bowl med fuldkornsris og bønnecreme.

 

Fremgangsmåde:

  • Pisk æg, kokosmælk, gurkemeje, salt og rismel sammen til en flydende pandekagedej uden klumper. Det er vigtigt, kokosmælken er rigtig fed og cremet.
  • Vask forårsløg, snit dem fint og rør dem i pandekagedejen.
  • Steg pandekagerne på en varm pande i lidt olie. De skal gerne stege et par minutter på den ene side, før de vendes.
  • Skræl gulerødderne.
  • Skær gulerødder, mango og agurk ud i tynde stave.
  • Anret de færdige kokospandekager med fine stave af gulerødder, mango og agurk, stykker af varmrøget laks, friske bønnespirer, koriander og chiliflager.  

 

Læs ogå

Opskrift: Pappardelle med cremet tomatsauce og bøffelmozzarella