Sundhed

Opskrift: Quinoasalat med to slags bønner og chili-lime-dressing

- 23/08/2019

Aftensmad, der både er lækker, nærende og kan spises til frokost dagen efter, er altid en sikker vinder.

Ingredienser:

Salat:

  • 2 dl. kogt rød quinoa
  • 2 dl. edamamebønner
  • 1 dåse kidneybønner
  • 1 rød peber
  • 2 forårsløg fintsnittet (kun det grønne)
  • 1 avokado
  • 1 bundt purløg
  • 0,5 dl. græskarkerner
     

Chili-lime-dressing:

  • 1/2 fintsnittet rød chili 
  • Saften fra 1-2 lime
  • 1 spsk. agavesirup
  • 2 spsk. olivenolie

 

Fremgangsmåde:

  • Start med at koge quinoa som anvist på pakken. Lad den køle lidt af.
  • Optø de frosne edamamebønner med kogende vand.  
  • Hæld væden fra kidneybønnerne, skyl dem og lad dem dryppe af i et dørslag.
  • Skær rød peber i små tern og snit forårsløg fint.
  • Skær avokado ud i tern.
  • Snit purløg fint.
  • Rist græskarkerner på en tør pande.
  • Kom alle ingredienser i en stor skål.
  • Bland ingredienserne sammen til dressing, hæld den over salaten og vend den godt rundt.
  • Krydr salaten med salt og peber før servering.
  • Tip: Du kan med fordel også komme små lækre tomater i salaten.  

 

Læs ogå

Opskrift: Vietnamesiske kokospandekager med varmrøget laks og grønt